Scandalul plagiatului lui Ponta. Universitatea Bucureşti respinge acuzaţiile PSD

Clădirea principală a Universităţii din Bucureşti
Clădirea principală a Universităţii din Bucureşti (wikipedia.org)

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti au respins acuzaţiile aduse de PSD, conform cărora beneficiarul unui proiect de şapte milioane de lei ar fi fost profesorul Marius Andruh, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Replica din partea Universităţii Bucureşti vine după ce conducerea PSD a făcute publice anumite informaţii despre unii dintre membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care, în opinia social-democraţilor, dovedesc natura politică a acţiunii Consiliului în legătură cu premierul Victor Ponta. Lucrarea acestuia de doctorat a fost declarată plagiată de CNATDCU, ceea ce e generat un nou scandal între susţinătorii lui Ponta şi cei care i-au cerut să-şi ţină promisiunea şi să demisioneze pentru că CNATDCU a stabilit că a plagiat.

Cine e beneficiarul proiectului de şapte milioane de lei

Beneficiarul proiectului de şapte milioane de lei, invocat de PSD-işti, este Universitatea din Bucureşti (UB), nu profesorul Marius Andruh, acesta fiind coordonatorul echipei de cercetare ce va implementa proiectul, au declarat reprezentanţii UB.

"Universitatea din Bucureşti a luat act de acuzaţiile de luare de mită aduse domnului prof. dr. Marius Andruh (Facultatea de Chimie). Acuzaţiile au fost lansate de Partidul Social Democrat, printr-un comunicat de presă în care se menţionează o presupusă atribuire nejudicioasă a fondurilor pentru cercetare din partea fostului ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, pe criterii de partizanat politic", au precizat reprezentanţii Universităţii.

Proiectul respectiv a fost depus la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice şi nu la Autoritatea Naţională a Cercetării Ştiinţifice, iar banii vor fi viraţi în conturile Universităţii. Profesorul Marius Andruh este coordonatorul echipei de cercetare ce va implementa proiectul şi, în trecut, s-a mai ocupat de asemenea granturi de cercetare. Acestea sunt evaluate foarte riguros, de specialişti internaţionali, iar un ministru nu poate decide atribuirea directă a unor asemenea proiecte către profesori agreaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne