Scandalul Panama Papers: Raid efectuat de poliţia elveţiană la sediul UEFA

Noul preşedinte ales al FIFA, Gianni Infantino, a apărut în documentele dezvăluite în cadrul scandalului Panama Papers. Poliţia elveţiană a efectuat un raid la sediul UEFA în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a Ligii Campionilor, acord semnat de Infantino.
Noul preşedinte ales al FIFA, Gianni Infantino.
Noul preşedinte ales al FIFA, Gianni Infantino. (Captură Foto)

UEFA a confirmat o vizită din partea poliţiei federale elveţiene în după masa zilei de miercuri în legătură cu contractele semnate între organismul de guvernare a fotbalului european şi companiile Cross Trading şi Teleamazonas.

Un raport al BBC a sugerat că Gianni Infantino – pe atunci director al UEFA pentru servicii legale – a semnat un contract de vânzare a drepturilor de difuzare ale meciurilor Ligii Campionilor cu doi oameni de afaceri – fraţii Hugo şi Mariano Jinkis, patronii companiei Cross Trading care se află în centrul unei anchete de corupţie efectuată de autorităţile din SUA.

Conform informaţiilor dezvăluite, drepturile de difuzare a meciurilor din Liga Campionilor în Ecuador au fost vândute pentru suma de 111.000 USD (97.500 euro) companiei Cross Trading, înainte să fie vândute unei televiziuni naţionale pentru suma de 311.170 USD. Documentele divulgate din firmă de avocatură panameză Mossack Fonseca l-au numit pe Infantino ca semnatar al contractelor investigaţilor.

Într-o declaraţie publicată marţi, Infantino a declarat că este “consternat” de faptul că “integritatea sa este pusă sub semnul îndoielii”.

El a adăugat: “Aşa cum au susţinut şi rapoartele media, nu există niciun fel de indicaţii cu privire la vreun fel de infracţiuni comise de UEFA sau eu însumi în această chestiune. Nu am discutat niciodată direct cu firma Cross Trading sau cu patronii săi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe