Scandalul coloanelor oficiale intră pe rolul DNA

Procurorii anticorupţie vor ancheta modul în care oficiali ai ţării au beneficiat de dispozitive de însoţire în trafic.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Pe fundalul protestelor anti-Sistem ce zguduie ţara, Direcţia Naţională Anticorupţie a înregistrat joi un dosar penal, ca urmare a două denunţuri având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic de către conducători de instituţii, privind fapte aflate în competenţa de soluţionare a DNA.

Precizările DNA au fost făcute la solicitările Agerpres.

Potrivit unor surse, denunţurile i-ar viza pe procurorul general Tiberiu Niţu, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea, precum şi pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, beneficiar şi el de coloană oficială.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni şi două zile, poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Moartea tânărului poliţist a declanşat valuri de revoltă după ce presa a relatat, citând declaraţii ale poliţiştilor de la Rutieră, că vicepremierul mergea de la restaurant acasă, însoţit de o coloană la care, potrivit legii, nu avea dreptul.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

În urma scandalului creat, s-a aflat că nu doar Oprea a beneficiat de coloană în circumstanţe chestionabile, ci şi alte personaje publice, printre care şi patriarhul Daniel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne