Editorul de la Epoch Times primeşte premiul Jubileului de Diamant

Cindy Gu, preşedinte şi editor şef al ziarului The Epoch Times Canada, a  fost distinsă joi noaptea cu premiul Jubileul de Diamant al Regina  Elisabeta a II, împreună cu Sanderson Layng, Preşedintele Centrului Canadian pentru  Conştientizare a Abuzurilor (CCAA)
Cindy Gu, preşedinte şi editor şef al ziarului The Epoch Times Canada, a fost distinsă joi noaptea cu premiul Jubileul de Diamant al Regina Elisabeta a II, împreună cu Sanderson Layng, Preşedintele Centrului Canadian pentru Conştientizare a Abuzurilor (CCAA) (Evan Ning / The Epoch Times)

Toronto - Cindy Gu, preşedinte şi editor şef al ziarului The Epoch Times Canada, a fost distinsă joi noaptea cu premiul Jubileul de Diamant al Regina Elisabeta a II, la o strângere de fonduri pentru Centrul Canadian pentru Conştientizare a Abuzurilor (CCAA).

Munca lui Gu de a creşte gradul de conştientizare privind încălcările drepturilor omului în China şi recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong a determinat CCAA să o nominalizeze alături de Joe Wang, preşedintele televiziunii NTD, un partener media al The Epoch Times.

The Epoch Times este o companie media premiată care publică cel mai mare ziar şi website de ştiri în limba chineză din lume. Publicat în 35 de ţări şi 21 de limbi la nivel global, Epoch Times are ediţii în chineză, engleză şi franceză în Canada.

Acesta este, de asemenea, singurul cotidian chinez cu un tiraj verificat în Canada. Ziarul este o punte de legătură pentru canadienii chinezi care fac eforturi de a se integra în societatea canadiană.

Gu a sosit din China acum 20 de ani, având 200 de dolari. După ce şi-a luat un master şi a petrecut un deceniu în lumea corporaţiilor ea s-a alăturat echipei The Epoch Times în 2003. În 10 ani, ea a construit o echipă care a plasat ziarul The Epoch Times şi varianta online a acestuia în topul ziarelor din Canada pentru imigranţii din China continentală veniţi aici.

Gu a atribuit premiul tuturor celor din personalul de la The Epoch Times.

"Echipa noastră lucrează din greu pentru a produce un ziar de cea mai înaltă calitate, iar cititorii noştri au ajuns să se bazeze pe introspecţiile privind China şi pe informaţiile pe care ei nu le pot obţine din nicio altă parte", a declarat Gu.

"The Epoch Times a făcut o raportare largă şi, adesea, exclusivă privitor la abuzul drepturilor omului şi tortururii în jurul lumii, în special despre situaţia din China. Acoperirea noastră privind recoltarea de organe pe scară largă de la practicanţii Falun Gong din China a avut ca rezultat ca mass-mediei din întreaga lume şi-a îndreptat atenţia asupra acestuia şi a dus la un control mai atent al comerţului cu organe din China".

Medalia Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II a fost creată pentru a marca, în 2012, festivităţile celei de-a 60-a aniversări a ascensiunii Reginei la tron. Medalia este acordată de către Guvernatorul General al Canadei pentru contribuţii de onoare şi realizări semnificative ale canadienilor.

Sanderson Layng, vice preşedinte şi şeful CCAA, a declarat că Gu şi Wang erau doi dintre cei care meritau cel mai mult să primească Jubileul de Diamant.

"Cred că, prin eforturile lor concrete ale NTD şi The Epoch Times, ambii exemplifică tipul de serviciu pentru ţara noastră, care va ajuta la schimbarea acesteia în mai bine", a declarat Layng.

De la înfiinţarea sa, Epoch Times, prin accesul său fără precedent la surse de la faţa locului, bine-plasate în China continentală, a raportat multe lucruri care nu erau raportate de nimeni altcineva, inclusiv epidemia de SARS în 2004, pe când era încă negată oficial de către autorităţi.

The Epoch Times a condus presa internaţională prin acoperirea pe scară largă şi în timp util a turbulenţelor politice aflată acum în curs de desfăşurare în China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe