Epoch Times câştigă Premiul Naţional în Canada: onorat pentru conţinut editorial la Parlament

The Epoch Times a fost onorat joi drept un puternic apărător al drepturilor omului şi al valorilor democratice într-o ceremonie găzduită în Toronto de Guvernatorul provinciei Ontario.

În cadrul Săptămânii Etnomedia 2005 în Canada, Presa Etnică Naţională şi Consiliul Media al Canadei (NEPMCC) au onorat 14 ziare în întreaga ţară pentru conţinut editorial sau prezentare vizuală.

The Epoch Times, care de asemenea publică ediţii în engleză şi franceză în Canada, ajunge la un număr mare de cititori chinezi din Canada.

The Epoch Times a evoluat de la un săptămânal gratuit la un cotidian pentru comunităţile chineze în 20 de oraşe şi şapte provincii canadiene, a declarat purtătorul de cuvânt pentru NEPMCC, în timp ce Guvernatorul Jame Bartleman i-a înmânat premiul editorului Cindy Gu.

A fost primul ziar care a publicat investigaţii extinse despre izbucnirea epidemiei SARS în China, cu săptămâni înainte ca autorităţile chineze să-i recunoască existenţa.

La evenimentul cu peste 200 de invitaţi care au umplut sediul Guvernatorului de la parlamentul din Ontario, au participat membrii federali ai parlamentului, primarul oraşului Toronto, David Miller, premierul provinciei Ontario, Dalton McGuinty, şefi de cabinet ministerial şi deputaţi din opoziţie.

”Vă mulţumim pentru munca extraordinar de importantă pe care o faceţi atât de bine”, i-a felicitat Premierul McGuinty pe premianţi.

Dalton McGuinty a declarat că Ontario şi Canada au responsabilitatea să constituie un proiect de avangardă pentru întreaga lume, pentru a arăta cum oameni din fiecare colţ al lumii pot să se unească şi să construiască o societate puternică şi coezivă.

Canada are o populaţie numeroasă de emigranţi proveniţi de pe întreg mapamondul, incluzând aproape un milion de chinezi dintr-o populaţie de aproape 32 de milioane.

McGuinty a adăugat că, odată cu respectul pentru diversitate, nimic nu este mai important decât umanitatea care ne leagă.

Premiul este a doua distincţie naţională pe care The Epoch Times a primit-o în ultima lună.

În august, The Epoch Times a câştigat unul dintre premiile de vârf acordat de Asociaţia Jurnaliştilor Americani din Asia (AAJA) din Statele Unite pentru seria editorială Nouă Comentarii despre Partidul Comunist. Nouă Comentarii e prima care oferă o perspectivă în profunzime asupra naturii şi a istoriei adevărate a Partidului Comunist Chinez (PCC). Această şocantă serie de editoriale publicate sub formă de carte, a determinat aproape 4,5 milioane de chinezi să renunţe la PCC şi la organizaţiile afiliate. Acesta este, de asemenea, subiectul cel mai cenzurat pe internetul chinez. AAJA a acordat cărţii Nouă Comentarii onoruri pentru raportarea Asio-Americană online.

Ceremonia din Toronto de joi a mai onorat încă 30 de persoane aparţinând diferitelor comunităţi etnice, care şi-au adus contribuţii de vârf sau realizări în Canada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe