Sărmanii baroni. Oprişan s-a "împrumutat" de la mama lui pentru a-şi lua un Mercedes nou. Cât i-a dat mama lui pensionară?

Marian Oprisan
Marian Oprisan (Epoch Times România)

Din declaraţia de avere a baronului PSD Marian Oprişan, depusă în urmă cu doar câteva zile, reiese că deşi veniturile nu i-au crescut, acesta a reuşit să îşi cumpere o maşină de lux şi să ia credite la limita a ceea ce poate plăti, scrie Newsweek.

Oprişan, actualmente (doar) vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, după ce, în 2020, a pierdut surprinzător prima funcţie în judeţ, şi-a depus declaraţia de avere aferentă anului 2021, iar Agenţia Naţională de Integritate ar avea motive să o cerceteze. Un prim semn de întrebare sunt chiar datoriile pe care Oprişan le declară, datorii care nu pot fi rambursate din veniturile pe care acesta le câştigă oficial.

Astfel, conform sursei citate, Oprişan a luat anul trecut un credit nou, în valoare de 1,27 milioane de lei de la mama sa şi pe care ar trebui să îl restituie în 10 ani. Ar rezulta (fără dobândă) că va trebui să dea înapoi suma de 106.300 lei pe an. Aceasta în condiţiile în care Oprişan câştigă suma de 148.000 de lei de la Consiliul Judeţean.

Articolul integral poate fi citit aici.