Sarkozy se va retrage din politică şi îşi va relua cariera de avocat

Preşedintele francez în exerciţiu, Nicolas Sarkozy. (LIONEL BONAVENTURE / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
09.05.2012

Preşedintele francez în exerciţiu Nicolas Sarkozy se va retrage din politică, după înfrângerea suferită în alegerile de duminică, şi se va întoarce la cariera de avocat.

El nu ar vrea nici măcar să mai aştepte transferul oficial de putere, ce va avea loc marţi, pentru a părăsi palatul Elysee. "Dacă aş putea, aş pleca mâine", le-ar fi spus el prietenilor, relatează Daily Express.

După ce îi va preda ştafeta socialistului Francis Hollande, Sarkozy, în vârstă de 57 de ani, va petrece o vacanţă la vila soţiei sale, Carla Bruni, din sudul Franţei.

Apoi, el ar urma să se întoarcă la cabinetul de avocatură din Paris unde a lucrat înainte de a intra în politică. Firma este specializată în drept imobiliar.

Prietenul şi consilierul său politic Franck Louvrier a declarat pentru Le Parisien: "Este avocat şi se va întoarce".

"Este foarte dornic să îşi redescopere libertatea şi viaţa personală şi să nu mai fie atacat de presă. Una dintre principalele sale nemulţumiri a fost că nu a putut niciodată să îşi ducă fiii la un restaurant", a precizat un alt apropiat al preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor