Sarkozy interzice brânza la Palatul Elysee

. (photos.com)
Epoch Times România
17.04.2012

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a interzis ca la Elysee să se servească brânză, a spus bucătarul şef de la Palatul Prezidenţial, citat de Daily Telegraph.

Această decizie este aproape un sacrilegiu în Franţa, ţară cu 246 de tipuri de brânză, după cum a spus Charles de Gaulle, comentează publicaţia britanică.

Potrivit bucătarului şef al lui Sarkozy, Bernard Vaussion, preşedintele a decis să elimine grăsimile.

Aversiunea şefului statului faţă de brânză a fost pe punctul de a genera un incident diplomatic în octombrie, când Sarkozy i-a spus unui alt lider european despre cancelarul german Angela Merkel: "Spune că este la regim, după care mai ia o porţie de brânză".

Liderul francez preferă "alimente uşoare, echilibrate şi carnea de pasăre în loc de cea roşie", spre deosebire de predecesorii său, a declarat bucătarul său.

Daily Telegraph aminteşte că francezilor nu le-a fost uşor să accepte nici că liderul lor nu bea vin, o sursă de mândrie naţională.

La recomandarea soţiei sale Carla, fost top model şi cu 13 ani mai tânără, fostul preşedinte la un moment dat "dependent de ciocolată", urmează un program draconic de fitness şi dietă. El mânâncă în general peşte, legume şi salate. Atunci când vrea ceva dulce, el preferă sorbet-ul. Iar singura brânză acceptată este cea proaspătă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor