Sancţiuni usturătoare pentru arhitectul vilei de lux de la Marea Neagră cunoscută ca "palatul lui Putin"

"Palatul lui Putin", proprietatea de lux de la Marea Neagră
"Palatul lui Putin", proprietatea de lux de la Marea Neagră (Youtube - captură ecran)
D.B.
04.08.2022

Poliţia fiscală din Italia a confiscat bunuri în valoare de peste 141 de milioane de euro de la un arhitect care a proiectat o proprietate de lux la Marea Neagră, supranumită "palatul lui Putin" de către opozanţii preşedintelui rus.

Poliţia fiscală a trimis miercuri dimineaţă o declaraţie în care a anunţat că a confiscat bunurile de la un "profesionist bine cunoscut" din Brescia, un oraş din nordul Italiei, invocând presupuse infracţiuni fiscale.

Două surse au declarat pentru Reuters că bunurile îi aparţineau lui Lanfranco Cirillo, care a proiectat o proprietate grandioasă la Marea Neagră, în Rusia, devenită cunoscută sub numele de "palatul lui Putin", din cauza afirmaţiilor unui om de afaceri potrivit cărora proprietatea a fost construită pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Un avocat al lui Cirillo a confirmat că bunurile clientului său au fost confiscate, dar a declarat că acesta nu se face vinovat de nicio neregulă în ceea ce priveşte taxele italiene, adăugând că s-a stabilit în Rusia de mulţi ani şi că a primit cetăţenia rusă în 2014.

Un elicopter, proprietăţi de lux, bani lichizi, bijuterii şi opere de artă importante se numără printre obiectele confiscate, potrivit poliţiei fiscale din Brescia.

Vladimir Putin a negat orice legătură cu proprietatea de lux de la Marea Neagră. Problema a ieşit din nou la suprafaţă la începutul anului 2021, când criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, aflat în prezent la închisoare, a realizat un videoclip online în care susţinea că Putin este proprietarul final al acesteia.

Într-un interviu acordat televiziunii italiene în aprilie, Cirillo a declarat că a proiectat clădirea, dar că aceasta a fost comandată de un grup privat şi că nu ar fi avut nicio legătură cu Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor