Saif al-Islam Gaddafi ar fi fost agresat în arest, în Libia, susţin avocaţii săi

Epoch Times România
06.04.2012

Avocaţii lui Saif al-Islam Gaddafi la Curtea Penală Internaţională spun că acesta a fost agresat în arest, în Libia, relatează BBC News.

Într-un comunicat, avocaţii afirmă că fiul fostului lider libian Moammer Gaddafi este ţinut în izolare aproape completă şi a fost bătut.

Ei au precizat că procurorilor li s-a spus iniţial că va fi judecat pentru infracţiuni minore, implicând o autorizaţie pentru cămile şi nereguli la o fermă piscicolă.

De asemenea, atât avocaţii, cât şi Saif al-Islam ar fi fost informaţi anterior că nu există suficiente dovezi pentru a fi acuzat de "infracţiuni grave".

Însă autorităţile libiene şi-ar fi schimbat radical poziţia atunci când CPI le-a dat un ultimatum pentru a-l preda.

Guvernul libian şi CPI se contrazic în prezent privind cine îl va judeca pe Gaddafi. Consiliul Naţional de Tranziţie, care conduce Libia, susţine că ar trebui judecat în ţară, dar CPI a subliniat că libienii sunt obligaţi să coopereze cu instanţa pentru crime de război de la Haga şi trebuie să îl predea.

În plus, Curtea Penală Internaţională a acuzat autorităţile libiene că îl ţin pe fiul fostului lider "într-o gaură neagră din punct de vedere legal" şi că îl "privează de drepturi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor