Saif al-Islam Gaddafi riscă pedeapsa cu moartea, spune ministrul libian al justiţiei

Epoch Times România
20.11.2011

Saif al-Islam Gaddafi, arestat sâmbătă în sudul Libiei, riscă pedeapsa cu moartea, a declarat ministrul libian al justiţiei, Mohammed al-Allagui.

El a incitat la crime, a deturnat fonduri publice, a ameninţat, complotat şi chiar a luat parte la recrutarea şi aducerea de mercenari", a afirmat ministrul.

Întrebat dacă Saif al-Islam riscă pedeapsa capitală, el a răspuns că da. "Gaddafi a creat-o", a subliniat el.

Saif al-Islam Gaddafi, considerat mult timp succesor al tatălui său la conducerea Libiei, a fost capturat sâmbătă în sudul ţării, în apropiere de oraşul Obari, şi a fost transportat la Zintan.

El este ultimul membru important al familiei Gaddafi prins sau ucis, iar noul premier libian a dat asigurări că va primi un proces corect în Libia.

În vârstă de 39 de ani, el este căutat de Curtea Penală Internaţională (CPI), fiind acuzat de crime împotriva umanităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor