S.R.Stănescu "Nu cumva, în ultima vreme, PNL joacă prea mult la “liber impuse”?

Sorin Roşca Stănescu, PNL
Sorin Roşca Stănescu, PNL (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.08.2013

Preşedintele PNL Crin Antonescu a decis duminică, în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL, sa îl revoce din funcţia de consilier personal pe Sorin Roşca Stănescu, din cauza declaraţiilor făcute în legătură cu propunerea făcută de Crin Antonescu pentru ministerul Transporturilor - Nini Săpunaru.

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu îl criticase pe Crin Antonescu pe blogul său personal pentru decizia acestuia din urmă de a anunţa propunerea de nominalizare a lui Nini Săpunaru cu trei zile înainte ca numele să fie supus la vot în BPN.

"Preşedintele PNL a comis o gravă eroare, anunţându-şi intenţia de a-l nominaliza pe Nini Săpunaru pentru atât de disputatul portofoliu al Transporturilor. Această mişcare îi poate fi fatală acestuia din urmă. Şi, implicit, PNL riscă (...) un nou atac la imagine”, a scris Sorin Roşca Stănescu.

Astăzi, Sorin Roşca Stănescu continuă să critice PNL-ul pe blogul personal, intrebandu-se : "Doi pentru unul? Sau unul pentru doi?", făcând referire atât la modul în care staff-ul PNL a făcut azi desemnarea pentru importantul portofoliu al Ministerului Transporturilor, cât şi la felul în care funcţionează, în cadrul USL, binomul PSD-PNL.

La "Doi pentru unul?" există un răspuns oferit prin votul de azi, scrie Sorin Roşca Stănescu. "În premieră absolută, într-o coaliţie aflată la guvernare, liberalii au decis să-i creeze premierului o situaţie extrem de confortabilă. Victor Ponta va avea de ales între Nini Săpunaru şi Ramona Mănescu", continuă el reiterând cedarea PNL-iştilor.

"Şi totuşi gestul liberal, repet, fără precedent în istoria recentă – dincolo de logica faptului că un prim-ministru trebuie să aibă un cuvânt greu de spus, dacă nu cumva chiar decisiv, atunci când este desemnată echipa pe care o conduce – reprezintă o cedare. Un fapt rămâne cert: cei care au cedat au fost liberalii".

La dilema “unul pentru doi?” Stănescu notează dacă "nu cumva, de mai multe ori până în prezent, PSD a pus o mare presiune politică asupra liberalilor, determinându-i să opteze, până la urmă, pentru soluţia propusă de Victor Ponta? Nu cumva, în ultima vreme, PNL joacă prea mult la “liber impuse”?

Aceasta este o temă extrem de importantă a cărei dezbatere s-a aflat astăzi abia la început, conchide Sorin Roşca Stănescu, atrăgând atenţia că tema urmează să fie analizată în profunzime în cea de-a doua parte a acestei săptămâni, la Mamaia, "acolo unde întreaga conducere PNL va adopta o serie de decizii politice, pe care, în mod evident, va trebui să le concerteze cu colegii din PSD".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor