Ponta nu îl vrea pe Săpunaru ministru de Transporturi

Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.08.2013

Premierul Victor Ponta i-a transmis vineri preşedintelui PNL, Crin Antonescu, că nu este de acord ca Nini Săpunaru să fie ministru al Transporturilor şi a cerut PNL-ului să propună un alt candidat. Joi seara, Nini Săpunaru declara public că a acceptat propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu de a prelua postul de ministru al Transporturilor şi "este autorizat să anunţe acest lucru."

"Am acceptat. Sunt onorat de propunere. Voi aştepta decizia partidului de duminică. Atâta vreme cât am fost anunţat, nu avea niciun rost să ţinem secret. Dânsul a declarat că are o propunere pe care o va face duminică. Atâta vreme cât deja s-a aruncat numele pe piaţă, l-am sunat şi m-a autorizat să anunţ acest lucru ", declara Nini Săpunaru, la Realitatea TV.

Premierul Victor Ponta a evitat joi, după anunţul făcut de Săpunaru, să comenteze informaţiile despre o eventuală nominalizare a lui.

O decizie referitoare la nominalizarea unui noi candidat la şefia Ministerului de Transporturi ar fi trebuit să fie luată duminică în şedinţa Biroului Politic Central al PNL, după consultări între membrii de partid.

Miercuri seara, Crin Antonescu declara:

"Decizia va fi luată de partid, se vor face mai multe propuneri, dar, în ceea ce mă priveşte, am o propunere de făcut şi nu e niciuna dintre cele care s-au vehiculat până acum în presa din România. Nu pot să v-o spun pentru că nu e corect să o fac publică înainte de a le-o comunica colegilor mei. Avem consiliul naţional convocat pentru duminică dimineaţa şi la acest consiliu, undeva duminică după prânz, vom lua decizia şi o vom face cunoscută şi premierului şi o vom face şi public", a declarat liderul PNL.

Opţiunea lui Antonescu i-a surprins pe mulţi

Nini Săpunaru a fost şef al Direcţiei Generale a Vămilor în anii 1997-1999, perioadă în care au avut loc scandaluri majore de corupţie cu trafic de alcool, produse petroliere şi celebra afacere "Ţigareta". După anul 2000, Nini Săpunaru a fost tras pe linie moartă; Nini a devenit deputat dar nu a mai ocupat funcţii de conducere în Parlament. În prezent Nini Săpunaru este preşedinte PNL Vrancea şi membru al Biroului Politic Central a PNL.

Săpunaru ar fi fost cel de al doilea "puşcăriabil" nominalizat la Transporturi, după Ovidiu Silaghi, urmărit penal la cererea DNA.

Fostul şef al vămilor, devenit celebru după scandalul Ţigareta, i-ar fi urmat la conducerea ministerului lui Relu Fenechiu, împotriva căruia a fost emisă o sentinţă de condamnare de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor