"S-a ajuns inclusiv la recoltarea forţată de organe! / Oamenii să înţeleagă că China comunistă nu e un model de urmat" - Protest la Ambasada Chinei

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Loredana Diacu
20.07.2021

An de an, pe 20 iulie, în faţa ambasadelor Chinei din multe ţări ale lumii au loc proteste paşnice ale aderenţilor Falun Gong care vor să aducă în atenţia opiniei publice că în China comunistă colegii lor sunt ţintă a unei persecuţii atroce, persecuţie ce a luat proporţiile unui genocid. Mai exact, începând din 1999, milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, puşcarii, centre de spălare pe creier iar mulţi dintre ei au fost chiar ucişi pentru ca organele lor să fie valorificate pe piaţa medicală a transplanturilor.

Un astfel de protest a avut loc şi la Bucureşti, unde zeci de practicanti români s-au strâns în faţa Ambasadei Chinei. Purtând tricouri galbene cu emblema Falun Dafa şi cu principiile care sunt pilonul acestei discipline tradiţionale - Adevăr, Compasiune şi Toleranţă, participanţii la protest au afişat fotografii ale colegilor lor ucişi în China, au efectuat exerciţiile practicii şi şi-au exprimat speranţa că opinia publică va lua atitudine pentru ca persecuţia orchestrată de regimul comunist de la Beijing să înceteze.

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China

"De 22 de ani, în China există o persecuţie a celor care cred în adevăr, compasiune şi toleranţă. S-a ajuns inclusiv la recoltarea forţată de organe. Despre asta este vorba", a explicat Florin, întrebat ce anume l-a adus la protest.

"Falun Dafa este o practică de qigong care are la bază trei principii bune - Adevăr, Compasiune, Toleranţă şi cinci exerciţii fizice line. Deoarece practica a câştigat popularitate în China, PCC a văzut-o ca o ameninţare şi, deşi Falun Dafa nu are nicio legătură cu politică, a decis să o interzică. S-a ajuns până la a pune oameni nevinovaţi la închisoare pentru simplul fapt că practicau exerciţii în parc şi încercau să adere la nişte principii morale bune. Din păcate, nu s-au oprit doar la a băga oameni în închisoare, în China se practică şi recoltare forţată de organe", a expus Alexandru, pe scurt, povestea persecuţiei ce are loc în China.

"Au fost mulţi practicanţi închişi pe nedrept, torturaţi. Această persecuţie a 'evoluat' în timp, până la a da naştere unui fel de turism medical. Sunt oameni care se duc în China ca să-şi facă transplanturi de organe şi sunt dovezi că acele organe provin de multe ori de la practicanţi Falun Gong care sunt închişi", a completat Nucu, un alt practicant.

De ce protestează românii pentru ceva ce se întâmplă în China?

Întrebaţi de ce protestează pentru ceea ce se întâmplă în China, practicanţii români au explicat că, pe de o parte, este o datorie morală să fie solidari cu colegii lor chinezi torturaţi şi, pe de altă parte, pentru ca românii să fie conştienţi despre pericolul pe care îl reprezintă Partidul Comunist Chinez.

"Mi se pare o datorie morală să susţin ceea ce este bun şi drept pe lumea asta. În al doilea rând, nu putem spune că ceea ce se întâmplă în China nu impactează viaţa noastră. Mulţi au început să facă afaceri cu China, nu ştiu cât de bine este asta, totuşi este un regim criminal. Nu consider că aduce beneficii chestia asta. Şi pandemia asta de COVID a fost adusă tot de către Partidul Comunist deoarece au minţit şi au muşamalizat toată pandemia, de când au decoperit virusul din decembrie până în ianuarie, chiar două luni au ascuns când putea să colaboreze cu celelalte state ca să prevenim acest lucru", a explicat Alex.

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China

"Am ales să vin astăzi aici atât în semn de solidaritate, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă. De multe ori am auzit români care consideră China comunistă şi acest partid ca pe ceva bun de urmat şi ca pe un model, şi cred că au ajuns cumva la această concluzie pentru că nu ştiu adevărul. Poate că adevărul pentru ei încă nu a ieşit la lumină, dar trebuie să afle că acest partid face aceste atrocităţi împotriva practicanţilor Falun Dafa şi a altor grupuri de oameni nevinovaţi. Pentru a reuşi noi toţi, ca oameni, să ajungem să discernem între ceea ce este bun, ceea ce este un model ok de urmat, şi ceea ce este rău şi aduce suferinţă şi nu ar trebui susţinut absolut deloc", şi-a exprimat Irina convingerile.

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China

Tot despre solidaritate a vorbit şi Diana:

"Am ieşit să protestez din solidaritate pentru colegii mei practicanţi din China şi pentru că nu mi se pare normal ca nişte oameni care îşi doresc să fie mai buni şi mai morali şi nu doresc răul nimănui, să fie persecutaţi şi să fie omorâţi pentru asta. Şi să li se îngrădească dreptul de a alege cum să îşi conducă viaţa şi cum vor să fie. Într-adevăr, cred că asta este una dintre cele mai grave încălcări de drepturile omului care există în prezent în lume şi e ceva ce ne preocupă pe toţi. Pentru că, până la urmă, ce se întâmplă cu PCC şi cum se poartă el cu cetăţenii lui, uitaţi că ne-a afectat chiar şi pe noi. Adică, lăsând Falun Gong la o parte, noi acum toţi suntem afectaţi de acţiunile PCC prin pandemie", a explicat tânăra.

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China

"Persecuţia încă nu a încetat şi noi suntem aici astăzi ca să tragem un semnal de alarmă şi să facem cunoscut opiniei publice ceea ce se întâmplă în China. Suntem toţi oameni, nu doar chinezi, români, americani. Suntem toţi oameni şi în natura noastră umană există compasiune...", a punctat, la rândul său, Nucu, un practicant venit tocmai din Piatra Neamţ pentru evenimentul de la ambasadă.

Nucu a mai explicat că această practică venită din China nu este ceva rău, aşa cum a încercat partidul comunist chinez să acrediteze ideea pentru a-si justifica astfel crimele, ci, dimpotrivă, este foarte bună atât pentru sănătate cât şi pentru îmbunătăţirea morală.

Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China
Protest împotriva persecuţiei Falun Gong din China

"În 1999 în Iaşi eram student şi eram curios legat de practicile orientale. Şi am văzut un afiş la Casa studenţilor din Iaşi care prezenta acolo o şcoală de qigong Falun Dafa şi am mers la prezentarea respectivă, care a durat trei zile. M-a impresionat foarte mult felul în care oamenii făceau exerciţiile la unison. Era o armonie acolo. Se întâmpla ceva. Şi am devenit curios să studiez practica, pentru că sunt nişte principii, nişte cărti - Falun Gong şi Zhuan Falun. În timp am întâlnit alţi practicanţi şi mi-a afectat viaţa în bine, inclusiv în momentele grele ale vieţii mele. Chiar dacă unii oameni s-au uitat aşa: e o practică din China, cu ce te ajută?! Pe mine m-a ajutat, mi-am găsit liniştea, un lucru greu de găsit în contextul problemelor de zi cu zi. Şi în al doilea rând, mă ajută să mă îmbunătăţesc indiferent ce probleme întâmpin în viaţa de zi cu zi. Încerc să ţin cont de Adevăr, Compasiune şi Toleranţă chiar dacă sunt provocat de nedreptăţi sau oameni care nu înţeleg ce încerc să fac", a concluzionat practicantul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor