Elisabeta Lipă a primit premiul "Fair Play Mecenate"

Într-o ceremonie tradiţională, care s-a desfăşurat în oraşul Cortona, în Piazza della Repubblica, aflată la cea de-a XVI-a ediţie, fosta canotoare Eisabeta Lipă, preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi al Federaţiei Române de Canotaj, a primit trofeul "Fair Play Mecenate".
(photos.com)
Epoch Times România
08.07.2012

Într-o ceremonie tradiţională, care s-a desfăşurat în oraşul Cortona, în Piazza della Repubblica, aflată la cea de-a XVI-a ediţie, fosta canotoare Eisabeta Lipă, preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi al Federaţiei Române de Canotaj, a primit trofeul "Fair Play Mecenate".

Trofeul "Fair Play Mecenate" este atribuit de către Comitetul de organizare al acestei renumite manifestări, organizată de Comisia Naţionala Italiană pentru Fair Play, sub patronajul forului european de specialitate, doar personalităţilor din sport care, pe lângă un palmares de excepţie, şi-au adus o contribuţie specială la dezvoltarea şi promovarea sportului în comunitatea în care trăiesc, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Fiind o ediţie dedicată Jocurilor Olimpice de la Londra, forul italian a conceput ceremonia de premiere, în ordinea desfăşurării Jocurilor Olimpice, de la ediţia Roma 1960, până la ediţia Beijing 2008, premiind medaliaţi şi campioni olimpici italieni.

Printre campionii olimpici premiaţi s-au numărat şi trei foşti mari sportivi: Irena Szewinska, din Polonia, membră CIO, Kipchoge Keino, fostul mare atlet kenyan, actualmente preşedinte al Comitetului Naţional Kenian şi membru al CIO, şi Elisabeta Lipă, a cărei activitate şi palmares de excepţie au atras în mod special atenţia juriului comisiei. Multipla campioană la canotaj a fost nominalizată pentru Jocurile Olimpice de la Barcelona.

De-a lungul timpului, am participat la foarte multe ceremonii şi mi s-au decernat numeroase premii care m-au onorat întotdeauna. Dar Trofeul "Fair Play Mecenate" înseamnă pentru mine o întâlnire cu oameni speciali, valoroşi, cum este preşedintele Angelo Morelli, inima acestui eveniment, şi cu o iniţiativă care face cinste oricărei comunităţi. Sunt impresionată de entuziasmul şi sinceritate cu care italienii îşi sărbătoresc campionii, peste care nu se aşterne uitarea. Cortona, o localitate mică,

Publicul, presa dar şi autorităţile italiene sprijină acest eveniment de anvergură. Ceremonia "Fair Play Mecenate" se desfăşoară cu adeziunea preşedinţiei Republicii Italiene şi sub patronajul Camerei Deputaţilor, Senatului, Ministerului Afacerilor Externe şi CONI. Parteneriatul cu Rai Sport asigură vizibilitatea şi notorietatea evenimentului care se desfăşoară timp de 2 zile, în 3 oraşe, şi reprezintă nu doar o modalitate de promovare şi recunoaştere a valorii, ci şi un mod de a promova turismul din Toscana.

"De-a lungul timpului, am participat la foarte multe ceremonii şi mi s-au decernat numeroase premii care m-au onorat întotdeauna. Dar Trofeul "Fair Play Mecenate" înseamnă pentru mine o întâlnire cu oameni speciali, valoroşi, cum este preşedintele Angelo Morelli, inima acestui eveniment, şi cu o iniţiativă care face cinste oricărei comunităţi. Sunt impresionată de entuziasmul şi sinceritate cu care italienii îşi sărbătoresc campionii, peste care nu se aşterne uitarea. Cortona, o localitate mică, reuneşte numeroase personalităţi din lume care slujesc olimpismul şi idealurile sale şi găzduieşte, de 16 ani încoace, un eveniment unic în lume, care ne reaminteşte că sportul reprezintă o pârghie extrem de importantă în educaţie şi face parte din istoria adevărată a unui popor", a declarat Elisabeta Lipă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor