Ploaia, încă o problemă care dă bătăi de cap organizatorilor Jocurilor de la Londra

(MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
11.07.2012

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, competiţie care va debuta pe 27 iulie, au conceput un plan de urgenţă pentru a face faţă ploilor neîncetate care vor afecta Regatul Unit în această vară, anunţă presa britanică.

Potrivit cotidianului The Guardian, guvernul britanic şi comitetul de organizare (LOCOG) au avut mai multe reuniuni, în cursul cărora a fost analizat modul competiţia ar putea fi afectată de ploaia şi vremea urâtă care se anunţă pentru următoarele săptămâni în întreaga ţară.

Autorităţile britanice au vrut să ştie cum ar putea perturba furtunile violente întrecerile organizate în exterior, precum cele de canotaj, mountain-bike sau volei pe plajă.

În plus, ploaia ar putea afecta şi întrecerile de pe Stadionul Olimpic, cu o capacitate de 80.000 locuri, mulţi dintre iubitorii de sport plătind până la 2.000 de lire sterline pentru a asista la evenimente precum ceremonia de deschidere sau finala probei masculine de 100 m, în timp ce doar două treimi din capacitatea arenei este acoperită.

The Guardian adaugă că, în faţa prognozelor meteo pesimiste, organizatorii au comandat câteva mii de pelerine din plastic pentru ca spectatorii să fie protejaţi de ploaie în timp ce vor sta la lungile cozi de la controalele de securitate, la intrarea în Parcul Olimpic.

Guvernul de la Londra insistă, însă, că vremea urâtă nu va afecta atmosfera Jocurilor, dar va scădea, cu siguranţă, popularitatea celor 40 de ecrane-gigant care vor fi instalate în 22 de situri din întreaga ţară, pentru ca Jocurile să poată fi urmărite şi de cei care nu au bilete de intrare la competiţie.

Activităţile care au legătură cu JO 2012 au fost deja afectate de una dintre verile cele mai ploioase din istoria Marii Britanii, un concert programat miercuri în Hyde Park din Londra fiind anulat de teama unei posibile furtuni, iar alte evenimente care urmează să aibă loc în perioada următoare, între care concertele lui Bruce Springsteen, Paul Simon sau Madonna, ar putea avea aceeaşi soartă, dacă ţinem cont de previziunile deloc optimiste ale meteorologilor britanici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor