Ruşine statului român: Mama unui copil ucis la Revoluţie şi-a dat foc chiar de Ziua Eroilor, în semn de protest

Mama unui elev ucis la Revoluţie îşi dă foc chiar de Ziua Eroilor, după ce a fost batjocorită de statul român. Moarte în chinuri, după o viaţă de chin.
Un banner afişat în timpul unui protest al revoluţionarilor români în Piaţa Victoriei, 20 decembrie 2011.
Un banner afişat în timpul unui protest al revoluţionarilor români în Piaţa Victoriei, 20 decembrie 2011. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

Ileana Negru, mamă de Erou Martir, a murit în chinuri chiar de Ziua Eroilor. Femeia şi-a dat foc în Poiana Braşov, nemaiputând să îndure durerea şi umilinţa la care a supus-o statul român. Informaţia morţii femeii a fost confirmată pentru Epoch Times de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov.

Vestea despre îngrozitoarea moarte a doamnei Negru a fost dată de Cătălin Giurcanu, urmaş de erou martir. În acel decembrie însângerat al Revoluţiei, Cătălin, atunci în vârstă de 16 ani, şi-a adus tatăl ucis acasă, l-a spălat cu mâinile lui, l-a pus în sicriu şi înmormântat. El povesteşte, pe Facebook, că Ileana Negru a recurs la autoincendiere după ce a fost batjocorită de instituţiile statului. Femeia, care de ceva vreme locuia în Spania la fiica ei, venise în România şi umbla pe la instituţii pentru ca ruşinoasa indemnizaţie pe care o primea de la statul român în valoare de 918 lei să îi fie virată în Spania.

Cătălin Giurcanu ne-a relatat că femeia, care trăia deja de decenii cu durerea morţii fiului său şi cea a faptului că, după atâţia ani, Justiţia nu i-a trimis după gratii pe vinovaţi, i-a povestit că a fost umilită efectiv în special la casa de pensii, unde i s-a spus că din moment ce trăieşte în Spania n-are nevoie de banii de la statul român.

"Eu m-am întâlnit cu doamna Negru, i-am promis că o ajut cu tot ce pot. Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească indemnizaţia aia amărâtă de 918 lei în Spania s-a dus de trei ori. Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească, mi-a povestit cum şi-au bătut ăştia în România joc de ea. Toţi i-au făcut asta: 'A, păi ce veniţi aici la noi dacă staţi în Tenerife?' Femeia asta n-a stat, toată viaţa ei a muncit în Italia ca badantă, a făcut tot posibilul să trăiască pe picioarele ei până n-a mai putut să lucreze după ce s-a operat la şold", ne-a povestit, printre lacrimi, Cătălin Giurcanu.

Redăm postarea lui Cătălin Giurcanu

"Astăzi am aflat o veste care mi-a sfâşiat inima. D-na Negru, mamă de Erou Martir, a murit. Venise în România ca să-şi rezolve problemele cu Casa de Pensii, cu Casa de Sănătate, cu SSRML-ul. Stătea la fiica dânsei, care trăieşte şi munceşte în Spania, deoarece nu se mai putea deplasa prea bine, operându-se la şold recent. Ne-am întâlnit pentru puţin timp la Biserica Caşin, pentru a-mi lăsa decizia dânsei de pensie unde se vedea clar cum o mamă de Erou Martir are indemnizaţia de 918 lei.

Mi-a povestit cum a fost umilită la toate instituţiile statului român, mai puţin la SSRML, unde a găsit înţelegere la noul Secretar de Stat pentru a tipări un nou certificat, deoarece dânsa divorţase, şi nu mai corespundea numele.

Am încurajat-o şi i-am promis că voi încerca să o ajut cu tot ce pot. Am crezut că a plecat înapoi la familia dânsei în Spania. Astăzi am primit un mesaj de la fiica d-nei Negru care mi-a spus că mama dânsei a murit...Nu mi-a venit să cred. Şi, după un timp, mi-a spus ce s-a întâmplat. D-na Negru nu a murit în Spania, ci în România, de ziua Eroilor. Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină, şi şi-a dat foc... Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus că: 'Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri.' După aceea şi-a dat duhul.

Oameni buni, în ce ţară trăim dacă o mamă de erou moare în felul acesta şi toată lumea tace? În ce ţară trăim dacă o mamă de erou martir îşi ia viaţa sătulă de batjocura statului român? Dacă o mamă de Erou Martir îşi ia viaţa pentru că procurorii şi judecătorii îmbuibaţi de salarii şi pensii speciale mimează justiţia de 33 de ani? Unde am ajuns? Ce fel de oameni suntem?

D-na Negru, Dumnezeu să vă odihnească !

Lucrurile NU vor rămâne aşa. Nu se poate ca statul ăsta să fie atât de eşuat.

PS: nu am rugat niciodată să distribuie cineva ce postez eu, dar în acest caz, vă rog frumos", scrie pe Facebook Giurcanu.

Redăm şi răspunsul dat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov redacţiei Epoch Times. Potrivit informaţiilor noastre, femeia avea lângă ea o pancartă pe care scrisese un mesaj de protest. Am încercat să aflăm ce scria în acel mesaj... practic testamentul ei lăsat înainte de a comite dramaticul gest, dar nu ne-a fost furnizat un răspuns la această întrebare.

"La data de 25 mai 2023, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier 'Drumul Vechi', ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov.

Echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua.

Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluţie legală", a confirmat IJP Braşov pentru Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne