Rusia trimite avioane de luptă la baza sa aeriană din Armenia

Forţa aeriană rusească a trimis câteva avioane de luptă Mig-29 şi alte tipuri de avioane la baza sa aeriană din Armenia, susţin oficialii. Baza este localizată la aproximativ 40 km de graniţa turcă.
Avion de luptă rusesc MiG-29.
Avion de luptă rusesc MiG-29. (Captură Foto)

Patru avioane de luptă ruseşti Mig-29, un bombardier Mig modernizat şi un elicopter de transport au fost trimise la baza aeriană rusească de lângă capitala armeană Erevan, a anunţat sâmbătă armata rusă.

Avioanele de luptă avansate, din generaţia a patra, se vor alătura unui număr de alte 9 avioane ruseşti Mig-29 care sunt deja staţionate în complexul de pe aeroportul Erebuni, urmând să fie introduse în serviciu activ “în viitorul apropiat”.

“Piloţii de la baza aeriană vor începe să efectueze teste de zbor cu noile avioane la mijlocul lunii martie”, a susţinut armata rusă într-o declaraţie.

Armenia găzduieşte două instalaţii militare ruseşti: o bază aeriană pe aeroportul Erebuni de lângă Erevan şi o bază pentru trupe terestre în Gyumri. Baza Erebuni este situată la aproximativ 40 km de graniţa cu Turcia.

Tensiuni turco-ruseşti

Relaţiile dintre Turcia şi fostul stat sovietic armean au fost deseori tensionate, situaţie alimentată de disputele teritoriale cu aliaţii turcilor şi de refuzul Ankarei de a recunoaşte presupusul genocid comis împotriva armenilor în timpul Imperiului Otoman.

Graniţa Turciei cu Armenia a rămas închisă din 1993.

În lunile recente, relaţiile dintre Ankara şi Moscova au suferit o lovitură puternică după ce aviaţia turcă a doborât un bombardier rusesc Suhoi în apropierea graniţei turco-siriene. În plus, cele două ţări se situează în prezent pe poziţii total diferite cu privire la suportul aerian rusesc acordat regimului sirian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe