Rusia susţine că a ucis trei persoane înarmate în Tatarstan

Epoch Times România
25.10.2012

Autorităţile au declarat că forţele ruse de securitate au ucis cel puţin trei persoane înarmate în oraşul Kazan, miercuri, în lupte care vor aprofunda temerile privind o creştere a militantismului islamic în regiunea majoritar musulmană Tatarstan, potrivit unui raport Reuters.

Trupele de poliţie şi de securitate au înconjurat o clădire cu apartamente din oraş - la 720 km est de Moscova - unde un număr necunoscut de persoane înarmate s-au ascuns la primul etaj, s-a relatat de către depatamentul regional al Ministerului de Interne.

Trei dintre persoanele înarmate şi un ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) au fost ucişi, iar un alt ofiţer a fost rănit în timpul asediului care a continuat până seara, s-a afirmat de la minister.

Ministerul a comunicat că numărul total de luptători este necunoscut şi a adăugat că unul dintre cei ucişi avea un dispozitiv exploziv. Agenţiile ruse de presă au citat surse de aplicare a legii ca spunând că atacatorii erau "adepţi ai islamului radical".

Spre deosebire de regiunea volatilă rusă Caucazul de Nord, unde ciocnirile dintre poliţie şi insurgenţii islamişti sunt evenimente obişnuite, regiunea producătoare de petrol Tatarstan a fost până recent relativ paşnică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor