Rusia răpeşte şi condamnă un poliţist estonian pentru spionaj. Respinge criticile Occidentului

Poliţistul estonian Eston Kohver.
Poliţistul estonian Eston Kohver. (Captură Foto)

Rusia a respins criticile Occidentului cu privire la condamnarea unui ofiţer de poliţie estonian la 15 ani de închisoare pentru spionaj, un caz care va contribui la menţinerea tensiunilor dintre Moscova şi Vest, susţine RFE/RL.

Eston Kohver, arestat în Rusia, dar, potrivit autorităţilor de la Tallinn, răpit în Estonia, a fost găsit vinovat de "spionaj, deţinere ilegală de arme şi trecerea ilegală a frontierei ruse", un verdict care a declanşat proteste la Bruxelles şi Washington, în contextul tensiunilor puternice şi suspiciunilor de spionaj dintre Rusia şi Occident, conform Agerpres.

Decizia tribunalului rus de a-l condamna la închisoare pe ofiţerul de poliţie estonian, anunţată în 19 august, a declanşat o reacţie dură din partea Estoniei şi critici din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Bruxelles-ul şi Washingtonul au declarat că Rusia a încălcat legea internaţională în privinţa desfăşurării cazului şi au manifestat îngrijorări că drepturile lui Kohver pentru o apărare corectă au fost încălcate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.