Rusia pregătită să furnizeze Arabiei Saudite sistemul de rachete Iskander

Sistemul de rachete Iskander este văzut în Alabino, lăngă Moscova.
Sistemul de rachete Iskander este văzut în Alabino, lăngă Moscova. (Captură Foto)

Rusia a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că este pregătită să furnizeze Arabiei Saudite sistemul său de rachete tactice Iskander, a declarat un oficial rus.

“Dacă, să zicem, începem discuţiile astăzi cu siguranţă acestea vor dura ceva timp”, a declarat vineri Igor Sevastianov pentru agenţia rusă de ştiri TASS. Sevastianov este vicedirector general al Rosoboronexport, companie rusă de stat ce deţine monopolul asupra importului şi exportului de arme.

“Cred că dacă Arabia Saudită doreşte să cumpere acest echipament, Rusia îl va furniza”, a adăugat el.

Sevastianov a adăugat că vor trebui desfăşurate mai multe proceduri pentru a se putea începe procesul de livrare a unor astfel de arme.

O delegaţie saudită a fost, de asemenea, prezentă cu nave ale pazei de coastă şi nave de patrulare la evenimentul International Maritime Defense Show IMDS-2015, organizat în oraşul St. Petersburg.

Anunţul are loc în condiţiile în care Arabia Saudită îşi continuă agresiunea împotriva Yemenului, unde au fost ucişi şi răniţi sute de oameni în ultimele săptămâni.

Arabia Saudită şi-a început propria campanie de lovituri aeriene împotriva Yemenului în 26 martie, fără mandat ONU, în ciuda apelurilor internaţionale pentru încetarea atacurilor.

Într-o mişcare fără precedent, Rusia şi Arabia Saudită au semnat de asemenea în 18 iunie un acord de cooperare în domeniul energiei nucleare.

Acordul a fost semnat după ce preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul saudit al apărării Mohammed bin Salman în St. Petersburg în aceeaşi zi.

Arabia Saudită a semnat recent mai multe acorduri cu Franţa, în valoare de câteva miliarde de dolari, pentru a cumpăra nave de patrulare, avioane şi elicoptere de patrulare pentru protejarea frontierelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe