Rusia interzice exporturile de petrol şi cărbune în Ucraina

Premierul rus Dmitri Medvedev
Premierul rus Dmitri Medvedev (Christof Stache/AFP/Getty Images)

În comentariile televizate, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat joi că a semnat un decret privind interzicerea exporturilor ruseşti de cărbune, ţiţei şi produse petroliere în Ucraina, potrivit publicaţiei The Moscow Times.

Începând cu 1 iunie, exportul produselor listate în decret va necesita un permis special, a precizat Interfax.

În plus, decretul interzice importul în Rusia de “produse ucrainene de inginerie, de industrie uşoară şi prelucrare a metalelor, care în ultimul an s-au ridicat la valoare aproximativ de 250 milioane de dolari”, a adăugat Medvedev.

Anunţul a fost făcut ca un răspuns la recentele acţiuni ale Kievului de a aplica un embargou asupra unor produse ruseşti precum sticlărie şi echipamente electrice, a adăugat premierul.

“Cabinetul de Miniştri al Ucrainei a făcut un alt pas neprietenos faţă de ţara noastră, extinzând lista de mărfuri ruseşti interzise pentru a fi importate în Ucraina. În aceste condiţii, suntem forţaţi să ne protejăm interesele şi să luăm măsuri punitive”, a precizat Medvedev, fiind citat de Interfax.

Ucraina se pregăteşte să desfăşoare în această duminică runda finală a alegerilor sale prezidenţiale şi relaţiile cu Rusia reprezintă un subiect de campanie esenţial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe