Rusia încetează cooperarea cu Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Kremlin
Kremlin (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)

Kremlinul a anunţat oficial că a decis să suspende toate cooperările bilaterale existente şi să anuleze întrunirile programate în această vară între delegaţia rusă şi Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), conform şefului delegaţiei Rusiei la APCE.

”Delegaţia rusă nu va lua parte în sesiunile din iunie ale APCE. Am suspendat cooperarea noastră cu adunarea până când nu vor fi ridicate sancţiunile impuse asupra delegaţiei noastre”, a declarat Alexei Puşkov, şeful Comitetului de Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei.

Şeful delegaţiei ruse din APCE spune că refuzul Rusiei a fost adus în atenţia lui Tiny Cox, şeful Stângii din cadrul Adunării, în timpul vizitei efectuate de acesta la Moscova, care a avut loc pe data de 26 mai.

Puşkov a reamintit că, în Rusia, liderul olandezilor din cadrul facţiunii de stânga a adunării s-a întâlnit cu şeful camerei inferioare a Dumei ruse, Sergei Narişkin, care i-a trimis ulterior o scrisoare şefului APCE, Anne Brasseur, anunţând decizia Moscovei de a întrerupe legăturile cu departamentul consultativ al Consiliului European.