Rusia dezminte acuzaţiile NATO despre bombardamentele "fără precizie" din Siria

Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, februarie 2011
Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, februarie 2011 (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / Getty Images)

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a criticat supoziţiile Comandantului Suprem Aliat al NATO în Europa, că Rusia foloseşte arme "fără precizie" în Siria, potrivit relatărilor de miercuri ale agenţiei de ştiri RIA Novosti.

Marţi, generalul Philip Breedlove a declarat că "Rusia şi partenerii săi din Siria folosesc arme care nu sunt clasificate ca având un grad ridicat de precizie - ceea ce conduce la strămutarea în masă a civililor şi a fluxurilor mari de refugiaţi", a raportat RIA Novosti.

Breedlove a acuzat Moscova şi Damascul de "transformarea migraţiei într-o armă", într-un efort de a slăbi Europa.

Rogozin a răspuns acuzaţiilor prin numirea lui Breedlove un "expert în bombardarea nunţilor afgane" pe pagina sa oficială de Twitter.

Ministerul de Externe a declarat că acuzaţiile lui Breedlove sunt nefondate, deoarece criza migranţilor din Europa a început înainte ca Rusia să-şi fi început loviturile aeriene în Siria.

Reamintim în context că generalul Philip Breedlove, Comandantul Suprem Aliat din Europa al NATO şi şeful Comandamentului European al SUA, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul sirian Bashar al-Assad au făcut din migraţie o „armă”, printr-o campanie de bombardamente împotriva centrelor civile din Siria.

Breedlove a mai adăugat că Putin a creat intenţionat o criză a refugiaţilor, ca să „copleşească” şi să „rupă” Europa, potrivit The Telegraph.

Generalul american de patru stele a mai sugerat că acest lucru creează o distragere a atenţiei puterile occidentale care sunt nevoite să se confrunte cu criza refugiaţilor fiind astfel forţate să scape din vedere cauza principală a acestei crize.

"Împreună, Rusia şi regimul lui Assad au folosit migraţia în mod deliberat într-o încercare de a copleşi structurile europene”, a reiterat generalul american Breedlove în declaraţia făcută în Senatul SUA. "Acestui conflict pornit de către Bashar al-Assad, precum şi utilizării fără precizie a armelor de către forţele ruseşti, nu le pot găsi nici un alt motiv decât provocarea plecării refugiaţilor spre Europa", a mai adăugat acesta.

Comandantul suprem aliat din Europa al NATO a declarat că fluxul masiv de imigranţi datorat războiului din Siria a avut un efect destabilizator asupra ţărilor europene, unde aceştia au căutat şi au găsit refugiu, ceea ce a fost în avantajul Moscovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe