Rusia anunţă o creştere de 70% a achiziţionării de echipamente militare

Ministerul rus al Apărării a anunţat o creştere a achiziţionărilor viitoare de echipamente militare, invocând ca motiv politicile “neprietenoase” ale NATO şi ameninţarea jihadiştilor în regiune.
Avion de luptă rusesc Su-35.
Avion de luptă rusesc Su-35. (Captură Foto)

Planul anunţat include achiziţionarea anual a aproximativ 200 de avioane şi elicoptere, până la 30 de nave şi submarine şi aproximativ 600 de vehicule blindate, a raportat marţi UPI.

Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Forţelor Armate Ruseşti, a declarat în Moscova că programul de extindere a achiziţionărilor de armament, care va dura până în 2021, va duce la o creştere de nu mai puţin 70% a segmentului de arme şi echipamente militare moderne.

Anunţul are loc după ce Ministerul rus al Apărării şi-a exprimat temerile privind amplificarea activităţilor militare ale NATO de-a lungul graniţelor Rusiei şi extinderea terorismului şi extremismului militant la nivel global.

“În primul rând, politica militară a NATO, neprietenoasă faţă de Rusia, este o problemă de îngrijorare”, conform unei declaraţii a Ministerului Apărării. “Alianţa îşi extinde prezenţa militară şi amplifică activitatea forţelor sale armate de-a lungul graniţelor Federaţiei Ruse.”, a mai anunţat ministerul.

În plus, anunţul Rusiei are loc într-un moment în care relaţiile dintre NATO şi Moscova au ajuns la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece.

În acest context, general-locotenentul Ben Hodges din armata SUA, a descris recent o imagine dezolantă a tensiunilor şi stării de pregătire militară în Europa, adăugând că în ciuda efortului continuu din partea SUA şi naţiunilor aliate, capabilităţile ruseşti în regiune rămân o ameninţare foarte reală.

În prezent există 30.000 de soldaţi americani în Europa care sunt implicaţi în mod repetat în exerciţii militare multinaţionale, precum Trident Juncture care a avut loc în acest an, conform Business Insider.

În mod specific, Hodges s-a referit la enclava rusă Kaliningrad din zona baltică şi rachetele lor anti-nave ca fiind foarte capabile să oprească intrarea forţelor conduse de SUA în Marea Baltică.

Hodges a menţionat, de asemenea, că aproximativ 25.000 de soldaţi ruşi sunt staţionaţi ilegal în peninsula Crimeea, fiind însoţiţi de o apărare antiaeriană semnificativă şi de Flota rusească din Marea Neagră. “Ei au abilitatea de a submina cu adevărat accesul în Marea Neagră”, a adăugat generalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe