Rusia acuză Marea Britanie de răspândirea de informaţii eronate

Rusia contraatacă. După ce secretarul britanic de Externe a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin subminează eforturile de pace în Siria, Moscova a acuzat Marea Britanie că răspândeşte informaţii înşelătoare foarte periculoase.
Avion de luptă rusesc Su-24M decolează de la baza aerianaă Hmeimim din Siria.
Avion de luptă rusesc Su-24M decolează de la baza aerianaă Hmeimim din Siria. (Captură Foto)

Rusia l-a acuzat pe secretarul britanic de Externe Philip Hammond de răspândirea “periculoasă” de informaţii greşite în legătură cu rolul Moscovei în Siria.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt la Ministerul rus de Externe, a declarat marţi că remarcile lui Hammond privind campania aeriană rusească împotriva teroriştilor din Siria reprezintă o “dezinformare periculoasă”.

La rândul său, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a descris ca fiind “complet nefondate” declaraţiile din Londra şi alte capitale occidentale, conform cărora “operaţiunile Forţei Aeriene ruseşti în Siria nu contribuie la rezolvarea conflictului” de acolo.

Lavrov a făcut acele remarci după ce Hammond a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin subminează eforturile internaţionale pentru obţinerea păcii în Siria atacând forţele moderate din opoziţie şi susţinându-l pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Ministrul rus de Externe, care a făcut comentariile sale după o întâlnire în Abu Dhabi cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed Al Nahyan, a adăugat că astfel de afirmaţii [precum cele ale lui Hammond] “reflectă neliniştea partenerilor noştri occidentali cu privire la faptul că forţa noastră aeriană operează eficace în spaţiul aerian sirian”. Lavrov a mai precizat că ţara sa este obişnuită cu afirmaţii nefondate ale Occidentului.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a notat de asemenea că astfel de afirmaţii “nelogice şi incorecte” nu pot fi luate în serios, adăugând că Moscova depune “eforturi masive şi consistente pentru a ajuta sirienii în lupta împotriva teroriştilor, care reprezintă un pericol pentru întreaga lume.”

Moscova şi-a început la 30 septembrie 2015, la cererea guvernului sirian, campania de lovituri aeriene împotriva grupului Statul Islamic şi a altor grupuri teroriste ce operează în Siria. Dar SUA şi aliaţii săi occidentali şi regionali au declarat că loviturile aeriene ruseşti vizează în principal poziţii ale rebelilor moderaţi susţinuţi din afară şi care se opun guvernului din Damasc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe