Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina pentru a consolida liniile de front, susţine un oficial militar american

Soldati rusi in Ucraina
Soldati rusi in Ucraina (Telegram)

Un oficial american de rang înalt a declarat luni că Rusia a adus zeci de mii de soldaţi pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, dar a adăugat că nu este vorba de o "îmbunătăţire semnificativă".

Vorbind cu un grup de reporteri la Washington DC sub rezerva anonimatului, oficialul american de rang înalt a declarat că Rusia trimite înlocuitori pentru unităţile aflate în special în oraşul Bahmut din estul Ucrainei, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

"Aspectul cheie este că, în pofida acestor cifre mari, în ceea ce priveşte înlocuirea, consolidarea, nu este vorba de o îmbunătăţire semnificativă legată de pregătirea acestor forţe", a adăugat oficialul.

Ca răspuns la întrebările privind motivul pentru care SUA evită să trimită tancuri M1 Abrams în Ucraina, oficialul a declarat că Ucraina primeşte "o parte din aceste echipamente" din alte ţări.

"Accentul nostru a fost pus pe furnizarea de capabilităţi ucrainenilor pe care aceştia le pot folosi chiar acum", a mai afirmat oficialul.