Rozalia Biro, viitorul ministru al Culturii, avea probleme cu DNA, dar Parchetul General a clasat dosarul

Şedinţă la Palatul Victoria, guvernul Ponta
Şedinţă la Palatul Victoria, guvernul Ponta (Epoch Times România)

UDMR o propune pe senatoarea Rozalia Biro ca succesor în funcţiile pe care le va lăsa libere Kelemen Hunor pe 1 august. Aceasta va ocupa funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier în Guvern, a informat joi Kelemen Hunor.

Rozalia Biro, în vârstă de 49 de ani, a fost aleasă în 2012 senator într-un colegiu din judeţul Bihor, unde majoritatea cetăţenilor sunt de etnie maghiară, iar în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea.

Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, fiind aleasă în locul lui Gyorgy Frunda, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR.

Din anul 2012, Rozalia Biro este anchetată de DNA pentru abuz în funcţie. Dosarul penal are la origine un raport al ANI din 2010 în care este acuzată de conflict de interese, întrucât în 2006, când era viceprimar al municipiului Oradea şi în acelaşi timp membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, care funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea pentru această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.

Biro a atacat în justiţie ANI şi a cerut anularea raportului, dar în 2012 a pierdut procesul. Însă pe 8 iulie a.c. Parchetul General a clasat procesul pe motiv că fapta penală nu există, deci nu există nici conflict de interese, potrivit B1 TV.

Kelemen Hunor candidat la preşedinţie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a dat demisia din posturile vicepremier şi ministru al Culturii. Acesta a fost desemnat să candideze din partea UDMR la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Kelemen a intrat în cursa pentru scaunul de la Cotroceni afirmând că formaţiunea pe care o reprezintă a avut mereu candidat la Preşedinţia României în primul tur: în 1996 şi 2000 a candidat Gyorgy Frunda, iar în 2004 Marko Bela.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne