Rovinieta se poate plăti, începând de miercuri, prin SMS, în reţeaua Orange

Epoch Times România
04.12.2012

Rovinieta poate fi plătită, începând de miercuri, 5 decembrie, prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS), doar în reţeaua Orange, de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare.

Numărul de telefon alocat este 7500, iar tariful este de 5 eurocenti/SMS trimis.

Această facilitate de plată a rovinietei a fost dezvoltată şi pusă la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobila Orange.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului şi va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei.

Clientul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”, după care va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

"În condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis)", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Pentru un auturism, tariful pentru rovinieta cu durata de valabilitate de şapte zile este de 2,74 euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor