Rovana Plumb a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Vicepreşedinte PSD, Rovana Plumb, a fost aleasă, vineri, preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, relatează Agerpres.

Votul s-a desfăşurat în bază de mandat, delegaţilor fiindu-le distribuite 855 de mandate. Rovana Plumb a întrunit 807 voturi "pentru" din totalul de 844 de voturi valabil exprimate.

Rovana Plumb a fost singura care şi-a depus candidatura pentru această funcţie, păstrată, până recent, pentru Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare pentru fapte de corupţie.

Reamintim că, la finele lui ianuarie 2015, pe fundalul eforturilor lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea de a schimba imaginea de partid osificat în corupţie a PSD, premierul a anunţat că funcţia de preşedinte a Consiliului Naţional nu va mai fi păstrată pentru fostul său mentor.

"Consiliul Naţional va alege un nou preşedinte. Am discutat cu domnul Năstase şi chiar domnia-să mi-a spus că a înţeles gestul normal al nostru, de respect pentru ceea ce a făcut că preşedinte al PSD şi ca prim-ministru însă, în momentul acesta, că organizare, nu doar funcţia de preşedinte al Consiliului, ci şi activitatea departamentelor trebuie repornită pentru că se simte lipsa", anunţa Victor Ponta pe 30 ianuarie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne