Romstrade va fi administrată de Casa de Insolvenţă Transilvania

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) a fost confirmată de către creditori ca administrator judiciar în procedura de insolvenţă a SC Romstrade SRL, firmă aparţinând omului de afaceri nelu Iordache, arestat în prezent pentru deturnare de fonduri europene.

CITR a fost desemnată să managerieze şi activitatea curentă a Romstrade. „În ultimele trei luni am lucrat pentru a determina cât mai exact cauzele care au dus la insolvenţa Romstrade şi pentru a stabili corect punctele tari şi slabe ale companiei în acest moment. Munca echipei a fost apreciată de creditorii societăţii care au votat într-o proporţie foarte mare, 87,86 din totalul creanţelor prezente, numirea noastră ca administrator judiciar. Provocarea cea mai mare însă abia acum începe. Pe lângă atributele specifice de practician în insolvenţă, judecătorul ne-a împuternicit şi cu conducerea în totalitate a activităţii companiei, situaţie în care acţionăm, practic, ca un manager de criză în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al CITR.

Instanţa Tribunalului Giurgiu a admis cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă în cazul Romstrade SRL, cerere depusă de către creditori.

”CITR a făcut toate demersurile necesare pentru a stabiliza acest business mamut şi pentru a îl putea diagnostica în mod corespunzător. CITR a alocat pentru acest proiect cea mai numeroasă echipă angrenată de un practician în insolvenţă, formată din specialişti în management de criză, în analiză financiară, avocaţi, experţi contabili, specialişti HR, specialişti gestiune patrimoniu şi marketing”, se arată într-un comunicat al companiei.

Romstrade a fost lider al asocierii care şi-a adjudecat execuîia lotului 1 din Autostrada Nădlac – Arad, parte a Coridorului IV paneuropean. CNADNR a reziliat contractul cu aceasta, în noiembrie anul trecut, după ce s-a descoperit că firma deţinută de Nelu Iordache a deturnat circa 6 milioane de euro din fondurile europene nerambursabile alocate construirii autostrăzii, pentru achiziţia unui avion destinat Blue Air – o altă companie deţinută de omul de afaceri – şi pentru cumpărarea unor terenuri în Adunaţii Copăceni, în vederea construirii unui aeroport. Nelu Iordache a fost arestat în decembrie 2012.

Romstrade este şi constructorul Transalpinei – cea mai înaltă şosea din România şi una dintre cele mai spectaculoase din lume, în baza unui contract de circa 1,3 miliarde de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie