Romney mai face un pas către învestitura republicană şi promite că va câştiga cursa pentru Casa Albă

Favoritul la învestitura republicană, Mitt Romney. (Chip Somodevilla / Getty Images)
Epoch Times România
25.04.2012

Favoritul la învestitura republicană, Mitt Romney, a promis că îl va învinge pe Barack Obama în cursa pentru Casa Albă, după ce a câştigat detaşat primarele din Connecticut, Delaware, New York, Pennsylvania şi Rhode Island.

După anunţarea rezultatelor, Romney a spus că va începe "o nouă campanie", salutând deschiderea drumului către alegerile din noiembrie. "Aşteptaţi încă puţin. O Americă mai bună începe în această noapte", a declarat el.

"În această seară este începutul unei noi campanii pentru a uni toţi americanii care ştiu că ne putem descurca mai bine", a afirmat el. "Ultimii ani au reprezentat tot ce poate da Obama mai bun, dar nu tot ce poate da America mai bun. În această seară este începutul sfârşitului dezamăgirilor anilor Obama şi începutul unui capitol mai nou şi mai bun pe care îl vom scrie împreună", a adăugat el.

Romney are, practic, învestitura republicană asigurată, pentru că niciun rival serios nu mai este în cursă. El mai are, însă, în faţă 14 primare, până la Convenţia republicană din vară.

Un candidat la învestitura republicană are nevoie de 1.144 de delegaţi pentru a o obţine, iar Romney avea 844 înainte de alegerile de marţi.

În cursă se mai află fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich şi fostul senator Ron Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor