Românul protestează, premierul se amuză copios

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a fost huiduit "la scenă deschisă" ieri la Sibiu. Un grup de aproximativ 30 de persoane, opozanţi ai proiectului minier RMGC l-au întâmpinat ieri pe Ponta cu sloganul "Ruşine să va fie!", la intrarea în Sala Thalia, unde premierul urma sa ţină o conferinţă pentru pensionarii Social-Democraţi.

Aceştia ţineau în mână roşii. Nu pentru a le arunca în Ponta ci pentru a i le arăta acestuia, cu mesajul: "Vrem să fim o roşie [montană] sănătoasă, nu o gogonea stricată".

În timpul conferinţei de presă ce a urmat Conferinţei Naţionale a Pensionarilor Social-Democraţi, în faţa sălii Thalia a apărut o femeie îmbrăcată în negru, purtând în mâini o coroană funerară inscripţionată cu mesajul "Ponta şi Guvernul".

Premierul s-a amuzat copios:

"Îmi cer scuze", s-a adresat Ponta presei, izbucnind în râs "Când văd o domnişoară cu o coroană cu numele meu nu pot decât să mă amuz că, ce să fac altceva? Nu mi s-a mai întâmplat ca o domnişoară să-mi aducă o coroană. Mi s-au întâmplat multe lucruri, dar nu asta. Mi se pare amuzant", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că vizita sa a fost întâmpinată cu prosteste faţă de proiectul Roşia Montană, Ponta a răspuns: "Mă bucur foarte tare, ce să zic?"informează pesurse.ro

"Ideea e următoarea: orice discuţie despre investiţii economice e foarte bine să fie purtată şi spuse toate punctele de vedere, dar când eu ştiu că mâine trebuie să am toţi banii pentru pensii, pentru salarii, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru funcţionarea instituţiilor, vă daţi seama că nu pot să fiu de acord cu ideea că în România îi gonim pe toţi, nu mai facem absolut nimic, să fie fericit cineva. Eu cred în faptul că România trebuie să se dezvolte economic pentru a avea resursele necesare să-şi ţină şcolile, spitalele, infrastructura, pensiile şi toate celelalte lucruri. Dacă gonim pe toată lumea din România, peste un an nici măcar cei câţiva tineri care protestează nu o să mai aibă la ce şcoală să meargă, că nu o să mai avem din ce plăti şcoala sau universitatea", şi-a expus premierul convingerile care îl motivează să susţină RMGC.

Deşi amuzat de proteste, Victor Ponta a plecat totuşi din Sala Thalia din Sibiu pe o ieşire laterală.

Vicepremierul Liviu Dragnea a ieşit în schimb pe uşa din faţă şi a fost huiduit: "Ruşine să vă fie" şi "Demisia", i-au strigat tinerii care protestau împotriva otrăvirii munţilor Apuseni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne