România va beneficia de un ajutor nerambursabil de 306 mil. de euro din partea Norvegiei până în 2014

România va beneficia de un ajutor nerambursabil de 306 milioane de euro din partea Norvegiei în perioada 2012-2014, urmând să aibă loc miercuri consultări între experţii români şi norvegieni legate de industria verde, a anunţat MECMA.
Epoch Times România
05.06.2012

România va beneficia de un ajutor nerambursabil de 306 milioane de euro din partea Norvegiei în perioada 2012-2014, urmând să aibă loc miercuri consultări între experţii români şi norvegieni legate de industria verde, a anunţat MECMA.

”Norvegia va oferi României un ajutor nerambursabil de 306 milioane euro în perioada 2012-2014 prin programele Mecanismului Financiar Norvegian şi ale Spatiului Economic European (SEE). În acest sens, la sediul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri se va desfăşura pe 6 iunie a doua reuniune de consultări între experţii români şi norvegieni din cadrul programului Green Industry Innovation, în vederea elaborării Fişei de Program şi pentru ca partea norvegiană să cunoască mai bine necesităţile operatorilor economici din sfera industriei verzi”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Programul Green Industry Innovation are ca obiectiv creşterea competitivităţii întreprinderilor ecologice, inclusiv ecologizarea industriilor existente, şi inovarea în industria verde.

Rezultatele Programului vizează reducerea producţiei de deşeuri şi a emisiilor în aer, apa şi sol, creşterea oportunităţilor de afaceri în ecologizarea economiei naţionale, creşterea utilizării tehnologiilor prietenoase cu mediul şi crearea de noi locuri de muncă în domeniul industriei verzi şi a antreprenoriatului.

”Grupul ţintă principal este format din întreprinderi din sectorul privat, iar cel secundar din instituţii publice, universităţi şi ONG-uri, alocarea programului fiind de 24 milioane euro”, se mai precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor