România, sufocată de gunoaie. Ce "pedeapsă" a primit o femeie care a introdus în ţară o cantitate uriaşă de reziduuri?

Deşeuri aduse în România (Diicot.ro)
Ana Ion
15.04.2024

O româncă care a introdus în ţară, prin intermediul unei societăţi, nu mai puţin de 33 de TIR-uri, respectiv o cantitate uriaşă de reziduuri textile din Italia a fost condamnată la …100 de zile de muncă în folosul comunităţii, relatează Ştirile protv.

Firma femeii a depozitat reziduurile introduse în ţară în 2 comune din judeţ, într-un grajd închiriat la un fost IAS din Vadu Crişului, dar şi pe un teren, de asemenea, închiriat, în localitatea Ineu.

În cel de-al doilea loc, mormanele cu deşeuri au fost mascate cu baloţi de paie, să nu dea de bănuit.

Garda de Mediu a intrat pe fir şi a depistat că s-a minţit în acte, în sensul că era vorba de deşeuri, nu mărfuri valorificabile. A urmat un litigiu penal, iar patroana firmei a fost condamnată la …100 de zile de muncă în folosul comunităţii, după cum a fost informat şi primarul de la Ineu.

Prin aceeaşi sentinţă, întreaga cantitate a fost confiscată şi trecută în patrimoniul statului român.

Această condamnare extrem de uşoară vine în condiţiile în care România este sufocată de gunoaie. În păduri, pe câmpuri, de-a lungul căilor ferate se pot vedea mormane de gunoaie aruncate de cetăţeni şi/sau aduse din străinătate. Potrivit protv care citează autorităţile de mediu, importul ilegal al deşeurilor şi comerţul intracomunitar cu gunoi însumează 500 de milioane de euro.

Multe gunoaie intră în ţară sub formă de marfă second hand. Când nu pot controla transporturile, autorităţile ar trebui să facă multe controale la destinaţia mărfurilor, în depozite.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor