România se va concentra pe marile proiecte cu fonduri UE, spune premierul, comisarului Hahn

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu l-a asigurat luni pe comisarul european pentru politici regionale Johannes Hahn că Guvernul se va concentra asupra programelor majore cu finanţare europeană, în vederea implementării planului de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor comunitare.
Noul premier român, Mihai Răzvan Ungureanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.03.2012

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu l-a asigurat luni pe comisarul european pentru politici regionale Johannes Hahn că Guvernul se va concentra asupra programelor majore cu finanţare europeană, în vederea implementării planului de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor comunitare.

În context, premierul a precizat că Guvernul este decis să evite "orice întrerupere de plată, ţinând cont că aşa ceva ar duce la dezangajarea de fonduri la finele anului".

"E o chestiune de realism, care mă obligă să fiu conştient de această problemă şi să canalizez toate eforturile noastre pentru ca acest lucru să nu se întâmple", a subliniat şeful Guvernului.

El a menţionat că la reuniunea Comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor europene a discutat în prezenţa comisarului Hahn implementarea planului de măsuri prioritare pentru consolidarea capacităţii de absorbţie a fondurilor europene.

"Am stabilit, informându-l în felul acesta şi pe domnul comisar, ca noi să ne concentrăm imediat în perioada care urmează pe simplificarea procedurilor referitoare la verificarea cererilor de rambursare primite de la beneficiari, reducerea termenului de procesare, consolidarea capacităţii administrative a structurilor din sistemul de gestionare a programelor operaţionale şi bineînţeles concentrându-ne pe proiectele majore care sunt mari absorbante de fonduri europene care se află în implementare sau sunt pe cale de a fi implementate. Nu ne concentrăm pe lucruri de detaliu, ci în primul rând pe marile proiecte care au nevoie de alimentare cu fonduri europene", a afirmat Ungureanu.

De asemenea, el a menţionat că s-au discutat inclusiv "acele clarificări legate de procesul de conciliere, ca urmare a misiunilor de audit" de la Comisia Europeană care au avut loc în anul 2011.

"Domnul comisar Hahn îşi exprimă disponibilitatea pentru a ne susţine în urgentarea acestor aspecte", a mai spus şeful Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor