R. Ungureanu: Suntem decişi să evităm orice întrerupere de plată; ar duce la dezangajare de fonduri

Guvernul este decis să evite „orice întrerupere de plată”, dar şi accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene este importantă pentru negocierea alocărilor în exerciţiul fianciar 2014-2020 a declarat luni, la Palatul Victoria, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
Premierul român, Mihai-Răzvan Ungureanu. (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
A.D.
19.03.2012

Guvernul este decis să evite „orice întrerupere de plată”, dar şi accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene este importantă pentru negocierea alocărilor în exerciţiul fianciar 2014-2020 a declarat luni, la Palatul Victoria, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

„Am transmis domnului Hahn că, în ceea ce ne priveşte, există şi voinţa politică şi determinarea şi capacitatea de a continua măsurile luate în a doua jumătate a anului trecut, pentru a accelera ritmul de implementare a programelor operaţionale şi pentru a remedia deficienţele constatate de către Comisia Europeană. Noi suntem primii interesaţi să creştem absorbţia de fonduri”, a declarat primul ministru Ungureanu, după o întâlnire cu comisarul european pentru Politică Regională Johannes Hahn.

„Suntem decişi să evităm orice întrerupere de plată, ţinând cont că aşa ceva ar duce la dezangajare de fonduri la finele anului. Este o chestiune de realism”, a subliniat premierul Ungureanu.

În acest context, şeful Guvernului a ţinut să amintească de o miză importantă „a modului în care vom reuşi să accelerăm absorbţia fondurilor europene”. „Vorbim despre credibilizare şi evident ne pregătim de negocierea pachetului financiar următor, 2014-2020. Fără o absorbţie mulţumitoare a fondurilor europene nu putem avea destule elemente de negociere pentru a oferi României accesul la fondurile de care are nevoie şi pe care le merită”, a argumentat premierul Ungureanu.

Şeful Executivului a mai reamintit că absorbţia fondurilor europene este „prioritatea absolută a Guvernului”, dar şi că această prioritate are „o miză foarte mare”. „Înseamnă o absorbţie de 3,5 miliarde de euro pe fonduri structurale şi de coeziune, şi în acest mod am putea contribui decisiv la susţinerea creşterii noastre economice”, a precizat primul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor