România nu este mai aproape de Schengen după demisia guvernului Rutte, declară un expert olandez

(photos.com)
Epoch Times România
24.04.2012

România şi Bulgaria nu vor primi ”undă verde” pentru Spaţiul Schengen după demisia de luni a guvernului condus de Mark Rutte, este de părere un expert olandez.

Părţile care se opun aderării celor două ţări la Schengen au ”opinii solide” în această privinţă, crede Adriaan Schout, director adjunct al Institutului olandez pentru Relaţii Internaţionale.

O schimbare de atitudine faţă de România şi Bulgaria este puţin probabilă în cazul în care se va forma un guvern interimar până la alegeri, a precizat Schout pentru agenţia bulgară Telegraph, preluată de Novinite.

Expertul este de părere că Parlamentul olandez ar putea sprijini aderarea celor două ţări, dacă raportul MCV din iulie va fi unul pozitiv.

Premierul Rutte a prezentat, luni, reginei Beatrix demisia guvernul, după eşecul negocierilor cu PVV privind reducerile bugetare în valoare de mai multe miliarde de euro.

PVV, formaţiune de extremă-dreapta, susţinea în Parlament guvernul minoritar olandez.

Olanda este singura ţară care se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen, motivând lipsa progreselor în lupta împotriva corupţiei.

Unii politicieni români şi bulgari susţin că opoziţia Olandei are legătură cu faptul că PVV condiţionează agenda guvernului condus de Mark Rutte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor