România Curată: Ofiţerii care au demascat public furturile de motorină de la UM Lipova, pedepsiţi de superiori

Armata Română
Armata Română (mapn.ro)

Dispariţia unor cantităţi însemnate de motorină din cadrul UM Lipova, semnalată public într-o investigaţie a publicaţiei România Curată, nu a rămas fără ecou.

Autorităţile militare au fost prompte, izolând nucleul disturbator şi pedepsindu-l imediat. Nu pe cei care au fost implicaţi în dispariţia motorinei, ci pe cei care au răspuns întrebărilor presei legat de acest caz.

E vorba de maiorul Marin Oprea, şeful logisticii de la UM 01221 Lipova şi de fostul locţiitor al comandantului unităţii, lt.col. Marin Mitru. Ambii au fost convocaţi la brigadă şi interogaţi, după care li s-au transmis prin poştă măsurile sancţionatorii, care constau în "avertismente" pentru că au vorbit cu România Curată.

În mod ironic, unul din personajele cheie ale dispariţiei motorinei de la UM 01221 Lipova, maistrul militar Viorel Bordea, care a fost administrator al cazărmii în toţi anii când s-au înregistrat lipsuri majore de combustibil, fiind implicat inclusiv într-un act de şantaj la adresa comandantului unităţii (conform declaraţiilor lt.col Daniel Novac), nu a împărtăşit aceeaşi soartă cu tovarăşii săi de arme, el refuzând să "dea din casă".

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.