Roman îl atacă virulent pe Orban: Dacă nu e în stare să-i mulţumească lui Iohannis, măcar să mulţumească PSD, care l-a votat premier

Florin Roman
Florin Roman

Liderul liberal Florin Roman, unul dintre susţinătorii premierului demis Florin Cîţu, a lansat un atac dur, miercuri, la adresa fostului său şef de partid Ludovic Orban. Reacţia vine după ce Orban a susţinut o conferinţă de presă în care a tunat şi a fulgerat la adresa lui Cîţu, a preşedintelui Klaus Iohannis precum şi a "echipei demolatoare" din PNL.

"Am refuzat până azi să-i răspund public lui Ludovic Orban, la atacurile neîncetate de câteva luni la adresa PNL, a premierului PNL, a preşedintelui României şi a liderilor PNL. Nu o să-i răspund nici azi, pentru că la cât rău a făcut în ultima perioadă PNL, nici nu merită. Nici el, nici argaţii lui! O să transmit însă liberalilor adevăraţi care iubesc partidul, nu celor care sunt loiali unui om, câteva gânduri, pentru că altfel, doar vocea ultimului mohican al unei generaţii politice eşuate se va auzi. Am lucrat cot la cot cu Ludovic Orban. La greu! Ca la bine s-a înconjurat de ţuţeri, cum îi place să spună. Are meritul de a se şti folosi de oameni.

În privinţa PSD, îmi amintesc că a ajuns premier PNL prin voturi ale parlamentarilor PSD, iar a doua oară a ajuns premier PNL fiind votat de PSD! Dacă nu este în stare să mulţumească PNL şi lui Klaus Iohannis, măcar să mulţumească PSD, care l-a votat premier. Atunci, lui Ludovic Orban nu-i mirosea PSD. Drept dovadă, după ce a ajuns premier nu a atacat niciodată PSD! Era prea ocupat să înjure liderii PNL!", a acuzat Florin Roman.

Omul lui Cîţu susţine că au fost patru luni de competiţie internă în care Orban "a tocat zi de zi PNL", "făcând jocul PSD".

"Ne-a trădat în favoarea USR, la negocierea portofoliilor, cedând totul doar pentru ca el să fie preşedintele Camerei Deputaţilor! Azi a demisionat! Zice el, că din onoare! Fals! A renunţat la ceva ce nu mai avea din momentul în care a pierdut preşedinţia PNL într-un congres cu 5000 de oameni, pe care el şi l-a dorit! Nu noi! Nu poţi vorbi de onoare când tu îţi împroşti colegii zi de zi, îi ataci mizerabil, le faci dosare şi îţi baţi joc de munca liberalilor.

Nu poţi să furi munca lui Rareş Bogdan la alegerile europarlamentare, a lui Klaus Iohannis la prezidenţiale, a primarilor liberali la locale, spunând tu, Ludovic Orban, că ai dus singur aceste bătălii, doar tu şi ţuţerii tăi! Unii veniţi direct din simbria USR! PNL a fost bun pentru Ludovic Orban doar cât timp a fost condus de el! Acum nu mai este bun, pentru că nu mai e el! Asta este filosofia unui om care îşi încheie marea lui aventură politică! Eu cel puţin îţi spun! La revedere Ludovic Orban! PNL este unul singur, cu sau fără tine!", a transmis Florin Roman.