RISE Project. Tandemul Oprea-Onţanu: Retrocedarea Penală şi hotelul secret

O parte din terenul pentru care Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 şi liderul UNPR, a fost reţinut de procurorii anticorupţie aparţine astăzi familiei generalului Gabriel Oprea, scrie RISE Project.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Pe terenul de o mie de metri pătraţi, aflat pe malul Lacului Colentina, vizavi de baza sportivă deţinută de fostul tenismen Dinu Pescariu, familia Oprea îşi construieşte un hotel cu trei niveluri la subsol, parter şi şase etaje, relatează riseproject.ro.

Din documentele obţinute de RISE Project şi Centrul de Investigaţii Media, terenul ajuns la familia Oprea este o bucată dintr-un lot mai mare. În 2007, o suprafaţă de peste un hectar a fost retrocedată de primăria condusă de Neculai Onţanu unei persoane cu numele de Tudor Ioan Ionescu.

La doar o lună după retrocedare, acesta i-a vândut avocatei Loredana Radu o mie de metri pătraţi din lot cu un preţ de zece ori mai mic decât cel real. După un an, Loredana Radu - avocata lui Victor Ponta şi nepoata lui Gabriel Oprea – avea să-l vândă familiei Oprea cu un preţ de opt ori mai mare decât îl achiziţionase. În final, aceştia l-au donat fiicei lor, împreună cu hotelul aflat şi astăzi în construcţie.

Tiparul nu este unul unic. Mai multe achiziţii imobiliare ale familiei Oprea au fost făcute prin interpunerea Loredanei Radu.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.