Ridicarea suspendării pe programul de pescuit s-ar putea produce la începutul lunii mai, anunţă ministrul Orban

Epoch Times România
26.04.2012

Leonard Orban, ministrul MAEur, a declarat joi, că suspendarea Programului Operaţional pe Pescuit s-ar putea ridica ”până la sfârşitul acestei luni, sau la începutul lunii mai”.

”Avem speranţe ca această ridicare a suspendării să se facă cât mai repede, până la sfârşitul acestei luni, sau la începutul lunii mai. E un program care e gestionat direct de către Ministerul Agriculturii. Au fost constatate anumite probleme, au încercat să le rezolve, sperăm că undeva într-un orizont de timp cât mai scurt posibil să fie ridicată această suspendare”, a precizat ministrul afacerilor europene.

Şi şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Nicolae Idu, şi-a manifestat marţi, la Iaşi, speranţa că plăţile pe programul de pescuit ”vor fi reluate cât mai curând”.

Raportul de audit al Curţii de Conturi a României din 2011 a constatat ”deficienţe semnificative în funcţionarea sistemului de management şi control la DG- AMPOP”. Ca urmare, Comisia Europeană a dispus sistarea plăţilor către România, începând cu 17 ianuarie. Suspendarea vizează toate proiectele din piscicultură.

În urma suspendării, noul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, a decis demiterea directorului general DG – AMPOP, Gheorghe Văcaru, şi înlocuirea lui cu adjuncta direcţiei, Marisanda Pîrîianu.

Fondul European pentru Pescuit se derulează pe durata a 7 ani şi are un buget total de 3,8 miliarde euro. Pentru perioada 2007 – 2013, Programului Operaţional pentru Pescuit din România i-a fost alocat un buget de 307.618.942,7 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor