Revolte în Kenosha - doi morţi, un rănit

Coctailuri Molotov aruncate către poliţie în Kenosha
Coctailuri Molotov aruncate către poliţie în Kenosha (Scott Olson/Getty Images)

Două persoane au fost împuşcate fatal şi cel puţin una a fost rănită în Kenosha, Wisconsin, unde revoltele şi tulburările civile au continuat pentru a treia noapte consecutiv, după ce, duminică, poliţia a împuşcat un bărbat de culoare care s-a împotrivit arestului.

Jacob Blake, împuşcat în faţa autovehiculului său în care se aflau copiii lui, a fost dus la spital de urgenţă şi de atunci este paralizat şi în stare critică.

Cel puţin două persoane au fost ucise în urma revoltelor, jafurilor şi incendiilor în oraşul Kenosha, în timp ce mai multe manifestaţii au fost dizolvate miercuri dimineaţă, au declarat oficialii.

Poliţia anti-revoltă s-a confruntat cu grupuri de 300 până la 400 de manifestanţi în apropierea unui tribunal din centrul oraşului Kenosha. Forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi grenade flash-bang.

Poliţia din Kenosha a declarat că încearcă să localizeze un bărbat înarmat cu o armă în legătură cu împuşcarea fatală a uneia dintre victimele din timpul revoltelor. Aceasta a fost împuşcată în cap chiar înainte de miezul nopţii.

De la împuşcarea lui Blake, în vârstă de 29 de ani, duminică, Garda Naţională a fost desfăşurată în district, iar guvernatorul statului Wisconsin, Tony Evers, promite desfăşurarea mai multor trupe.

O plângere penală obţinută de The Epoch Times a arătat că Blake a fost acuzat luna trecută pentru spargeri de locuinţe, agresiuni sexuale de gradul trei şi conduită dezordonată.

Avocatul familiei sale a declarat, marţi, că „ar fi nevoie de un miracol” ca el să meargă din nou, solicitând arestarea poliţiştilor care au deschis focul.

Incidentul a generat o conferinţă de presă a Melaniei Trump, prima doamnă a SUA.

Într-o adresare din Grădina Trandafirilor, prima doamnă a îndemnat americanii să înceteze să facă presupuneri bazate pe rasă şi în schimb să se reunească într-o manieră civilizată, "astfel încât să putem lucra şi trăi conform idealurilor noastre americane".

„De asemenea, cer oamenilor să oprească violenţa şi jafurile care se fac în numele justiţiei şi să nu facă niciodată presupuneri pe baza culorii pielii unei persoane”, a afirmat aceasta.