Revoltă în armata rusă: Soldaţii din Brigada 38 de Puşcaşi ar fi refuzat să mai participe la război

Vehicule ruseşti de război
Vehicule ruseşti de război (unian.net)
D.B.
05.05.2022

Soldaţii ruşi din Brigada 38 de Puşcaşi a armatei ruse ar fi refuzat să mai participe la războiul împotriva Ucrainei, informează Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Aceştia şi-au justificat refuzul exprimându-se în legătură cu pierderile mari de trupe pe care armata Rusiei le-a înregistrat, se arată într-un rezumat al situaţiei militare în dimineaţa zilei de 5 mai, emis de Statul Major ucrainean, citat de Ziare.com.

Militarii Brigăzii 38 motorizate se află în zona de frontieră şi aşteaptă să fie mutaţi în regiunea Amur a Federaţiei Ruse.

În ultimul timp, din ce în ce mai des soldaţii ruşi trimişi pe câmpul de luptă refuză să mai participe la războiul de invazie pe care Vladimir Putin l-a început în urmă cu 2 luni în Ucraina, aceasta şi din cauza pierderilor semnificative pe care Rusia le-a înregistrat în ţara vecină.

Probleme similare s-ar fi înregistrat şi în unităţi ale Armatei a 8-a din Districtul Militar de Sud al Federaţiei Ruse, situate într-una dintre aşezările districtului Svatovsky din regiunea Lugansk, a informat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor