Revoltă în armata rusă: Soldaţii din Brigada 38 de Puşcaşi ar fi refuzat să mai participe la război

Vehicule ruseşti de război
Vehicule ruseşti de război (unian.net)

Soldaţii ruşi din Brigada 38 de Puşcaşi a armatei ruse ar fi refuzat să mai participe la războiul împotriva Ucrainei, informează Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Aceştia şi-au justificat refuzul exprimându-se în legătură cu pierderile mari de trupe pe care armata Rusiei le-a înregistrat, se arată într-un rezumat al situaţiei militare în dimineaţa zilei de 5 mai, emis de Statul Major ucrainean, citat de Ziare.com.

Militarii Brigăzii 38 motorizate se află în zona de frontieră şi aşteaptă să fie mutaţi în regiunea Amur a Federaţiei Ruse.

În ultimul timp, din ce în ce mai des soldaţii ruşi trimişi pe câmpul de luptă refuză să mai participe la războiul de invazie pe care Vladimir Putin l-a început în urmă cu 2 luni în Ucraina, aceasta şi din cauza pierderilor semnificative pe care Rusia le-a înregistrat în ţara vecină.

Probleme similare s-ar fi înregistrat şi în unităţi ale Armatei a 8-a din Districtul Militar de Sud al Federaţiei Ruse, situate într-una dintre aşezările districtului Svatovsky din regiunea Lugansk, a informat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.