Robert Negoiţă îi face concurenţă lui Dragnea. Edilul candidează la şefia PSD

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Controversatul primar al sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, marţi, că va candida pentru şefia PSD la viitorul congres al partidului, informează Agerpres.

"Sunt decis să candidez pentru funcţia de preşedinte al PSD la scrutinul din 11 octombrie, pe care l-am stabilit ieri în Comitetul Executiv", a afirmat Robert Negoiţă, care, reamintim, a fost ales recent şef al PSD Bucureşti, bucurându-se de susţinerea lui Liviu Dragnea.

Negoiţă a precizat că i-a comunicat actualului lider interimar al PSD, Liviu Dragnea, intenţia sa de a candida.

"Nu-l deranjează, ne respectăm reciproc şi competiţia nu face altceva decât să stimuleze. Am o relaţie foarte bună cu Liviu Dragnea, îl respect pentru tot ce a făcut şi pentru tot ce este. Dânsul nu şi-a anunţat candidatura, eu am făcut-o", a adăugat preşedintele PSD Bucureşti.

Reamintim că numele lui Robert Negoiţă, aspirant la şefia celui mai mare partid de pe eşichierul politic românesc, a apărut în două mari scandaluri, de evaziune fiscală şi de prostituţie. Potrivit Hotnews, un control demarat de ANAF, în septembrie 2009, privind tranzacţiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiţă în perioada 2006-2008, a relevat că primarul sectorului 3 datorează bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentând TVA aferentă tranzacţiilor imobiliare derulate în perioada 2006-2008 şi penalităţi. De altfel, pe 12 iunie 2015, Negoiţă şi-a postat pe site-ul primăriei declaraţia de avere din care reiese că are datorii de aproape 52 de milioane de euro către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În ceea ce priveşte scandalul legat de prostituţie, Hotnews reaminteşte că Antena 3 scria, în 2010, că numele lui Robert Negoiţă şi Nicolae Bănicioiu apar într-un dosar de prostituţie de lux instrumentat de DIICOT.

Mai amintim că Negoiţă este contestat de cetăţenii din sectorul său, care îl acuză că nu a respectat nimic din ceea ce a promis înainte de a fi primar ci, dimpotrivă, a început "un adevărat asalt atât al betonării asidue a sectorului 3 şi a multor zone din Parcul IOR şi din celelalte parcuri ale sectorului''.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.