Retailerul suedez de fashion H&M va ajunge în primăvară la 24 de magazine în România

Epoch Times România
14.02.2013

Retailerul suedez de fashion Hennes & Mauritz (H&M) va deschide în primăvara acestui an în Uvertura Mall primul său magazin din Botoşani, cu o suprafaţă de 1.575 mp, ajungând astfel la 24 de magazine în România, a anunţat joi DTZ Echinox.

‘’H&M îşi continuă expansiunea în România. După doi ani de prezenţă pe piaţa locală, suntem încântaţi de rezultate. (...)Privim cu entuziasm deschiderile de noi magazine în oraşele din România, pentru că astfel produsele noastre vor fi disponibile în întreaga ţară’’, a declarat Lori Orosan, Expansion Manager CEE la H&M.

Uvertura Mall, parte a portofoliului dezvoltat de societatea cu capital integral românesc Moldova Mall S.A., are o suprafaţă închiriabilă de 15.000 mp şi este în grafic pentru deschiderea planificată în a doua jumătate a lunii martie a acestui an. Centrul comercial are acum o rată de ocupare de 82% şi se poartă negocieri pentru unităţile rămase.

Recent, serviciile de property management ale Uvertura Mall au fost preluate de compania internaţională de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Potrivit DTZ Research, stocul de retail modern la mia de locuitori în Botoşani s-a situat la 119 mp în 2012, cea mai mică valoare comparativ cu stocurile judeţelor din regiune: de cinci ori sub media de 562 mp din judeţul Suceava, de aproape trei ori sub media de 339 mp din judeţul Iaşi şi de două ori sub media din Bacău şi Piatra Neamţ.

H&M Hennes & Mauritz AB (publ) a fost fondată în Suedia în 1947 şi este cotată la NASDAQ OMX Stockholm. Pe langa H&M, grupul include mărcile COS, Monki, Weekday şi Cheap Monday ,& Other Storiesi, precum şi H&M Home. Grupul H&M are peste 2.800 de magazine în 48 de pieţe, inclusiv pieţele de franciză. În 2012, vânzările grupului s-au ridicat la 140,948 milioane SEK (inclusiv TVA) şi numărul de angajaţi a depasit 104.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor