Republica Moldova va fi un proiect pentru România în 2014

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Timeline Photos)

Republica Moldova va fi o prioritate pentru România în 2014. Potrivit unei analize Mediafax, vecinii de peste Prut vor continua să sprijine R.Moldova şi vor pleda pentru ridicarea vizelor pentru moldoveni.

Bucureştiul va susţine şi semnarea Acordului de Asociere cu UE, astfel încât formaţiunile pro-europene de la Chişinău să se poată prezenta cu un atu important la alegerile din noiembrie. Potrivit analizei, anul viitor s-ar putea încheia lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni.

De asemenea, Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seara, că îşi doreşte ca anul 2014 să fie "anul în care să afirmăm deschis că, Moldova este pământ românesc".

Şeful statului a adăugat că, Moldova nu a apărut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov.

„Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova", a declarat Traian Băsescu.

El a subliniat că anul 2014 trebuie să fie "anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov, dar, această ţară, are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român".

Preşedintele a făcut această declaraţie în contextul în care vorbea despre ce îşi doreşte în anul 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe