Renumiţii porci înotători din Bahamas au fost găsiţi morţi

Porc salbatic pe o insula din Bahamas. (Barcroft Media / Getty Images)
Madalina Craciun
28.02.2017

Peste jumătate din celebrii porci înotători din Bahamas, cunoscuţi celor care se aflau în vacanţă în zonă şi deveniţi faimoşi datorită unei apariţii în emisiunea “The Bachelor”, au fost găsiţi morţi în condiţii misterioase.

Investigaţiile fac cercetări asupra morţii a aproximativ şapte porci în apropierea “Plajei Porcilor” din Big Major Cay, o insulă nelocuită la aproximativ 80 de mile nautice de Nassau.

Rapoarte ale deceselor, care au nimicit aproape jumătate din renumita colonie de porci sălbatici înotători, au apărut săptămâna trecută.

“Ar putea fi doar o întâmplare nefericită - se poate să fi mâncat ceva otrăvitor”, afirma duminică pentru Tribune 242 preşedintele Societăţii Umanitare Bahamas, Kim Aranha. “Nu exclud nici o intenţie criminală, dar chiar nu văd de ce ar face cineva tot posibilul să omoare aceste animale”.

Conform legendei locale, colonia de porci înotători ar fi apărut în urma unui naufragiu cu mult timp în urmă, dar este posibil ca fenomenul să aibă origini mai recente.

Pe de altă parte un locuitor din Bahamas pe nume Wayde Nixon susţine că a lăsat în libertate pe insulă două femele şi un mascul în anii 1990, în mijlocul temerilor că problemele la computere datorate schimbării datei - celebrul “Y2K” (programatorii reprezentau anul 2000 prin ultimele două cifre, ceea ce îl făcea imposibil de deosebit de anul 1900) - vor duce la prăbuşirea societăţii.

Problema tehnică a generat o isterie în mass media, care vântura ideea apocalipsei tehnologice. Nixon a încercat să îşi asigure aprovizionarea cu hrană pe care să se poată baza în cazul unei catastrofe, ducând porcii pe insulă.

Pentru faptul că acum patrupedele înotătoare mor pe capete, Nixon dă vina pe comportamentul turiştilor huligani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor