Remus Cernea îmbrâncit de mineri la Roşia Montană

Remus Cernea
Remus Cernea (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2013

Deputatul Remus Cernea, care s-a deplasat la Roşia Montană pentru un dialog în legătură cu proiectul pentru exploatarea mineralelor a fost primit cu huiduieli şi a fost îmbrâncit până la intervenţia jandarmilor care au reuşit să facă zid şi să ţină lucrurile sub control.

Anterior, liderul Partidului Verzilor a participat la o parte din dezbaterile comisiilor care au avut loc pe tema proiectului de lege privind exploatarea şi s-a deplasat acum la faţa locului pentru a asculta şi opiniile minerilor.

Radu Cernea a declarat că orice dialog trebuie să se desfăşoare fără orice fel de violenţă: "Am anunţat că vin la Roşia Montană să ascult toate opiniile. Din păcate, din cauza reacţiilor violente, acest dialog nu a putut avea loc. Eu sunt omul dialogului şi sunt un om curajos.

Am mai fost în Roşia Montană şi voi mai reveni. În calitate de politician îmi voi asuma riscul în mediu public".

Cernea a menţionat faptul că şi-a exprimat deschis opinia, acest fiind împotriva acestui proiect minier, dar în acelaşi timp consideră că în România este nevoie de locuri de muncă care ar trebui realizate într-o manieră benefică şi care să protejeze mediul.

Totodată, consideră că este responsabilitatea autorităţilor care au întârziat să înceapă dialogul mai devreme, iar în România este nevoie de mai mult dialog.

Cernea arată că anterior a participat la un protest al minerilor de la Albac, care sunt nemulţumiţi pentru faptul că punerea în practică a proiectului de la Roşia Montană ar afecta locurile lor de muncă.

Remus Cernea a mai afirmat că în timpul conflictului şi-a păstrat calmul, apreciind atitudinea jandarmilor atunci când cetăţenii l-au îmbrâncit şi că nu a avut senzaţia că atmosfera va degenera mai mult decât de la huiduieli şi îmbrânceli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor