Remaniere militară à la Kremlin. Putin îşi promovează o "verişoară" într-un post de conducere la Ministerul Apărării

Anna Tsivilyova, verişoara lui Putin, a fost numită în funcţie de conducere la Ministerul rus al Apărării (Screenshot)
Redacţia
18.06.2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit luni o femeie pe care Occidentul a numit-o "ruda sa apropiată" într-un post de conducere în Ministerul Apărării, ca parte a unei remanieri continue a conducerii militare a Rusiei.

Potrivit The Moscow Times, numirea are loc după ce Putin l-a demis luna trecută pe şeful de lungă durată din domeniul Apărării, Serghei Şoigu, înlocuindu-l cu economistul Andrei Belousov, şi în urma arestării mai multor personalităţi militare de rang înalt sub acuzaţii de corupţie.

Analiştii au afirmat că epurarea de la vârful instituţiei de apărare a Rusiei a fost un semn că Moscova crede că poate învinge Ucraina pe câmpul de luptă prin depăşirea cheltuielilor, supravieţuind Kievului şi susţinătorilor săi occidentali.

Kremlinul doreşte, de asemenea, să obţină un control mai strict asupra cheltuielilor uriaşe ale armatei, au menţionat analiştii.

Putin a emis luni decrete prin care a înlocuit patru miniştri adjuncţi ai Apărării.

Printre înlocuitorii lor se numără şi Anna Tsivileva, fiica declarată a vărului său, precum şi Pavel Fradkov, fiul fostului şef de spionaj şi prim-ministru.

Marea Britanie a sancţionat-o pe Tsivileva în 2022, numind-o "verişoara primară a lui Putin", iar Uniunea Europeană a catalogat-o drept "rudă apropiată" a lui Putin.

Ea a condus o importantă companie de cărbune şi un fond susţinut de guvern pentru a sprijini familiile soldaţilor care luptă în Ucraina.

La Ministerul Apărării, ea va superviza asistenţa socială şi beneficiile pentru soldaţi.

Pavel Fradkov a fost oficial de rang înalt în cadrul administraţiei prezidenţiale a lui Putin şi este fiul lui Mihail Fradkov, care a condus serviciul de informaţii externe al Rusiei aproape un deceniu şi a fost unul dintre prim-miniştrii lui Putin în anii 2000.

Leonid Gornin, fost oficial din Ministerul de Finanţe, a fost numit, de asemenea, prim adjunct al ministrului Apărării.

Schimbările fac parte din cea mai mare remaniere a Ministerului rus al Apărării de când a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022.

Ea vine în contextul în care forţele ruse avansează pe câmpul de luptă şi în care Putin a cerut retragerea completă a Ucrainei din sudul şi estul ţării ca o condiţie prealabilă pentru discuţiile de pace.

Aceste cereri au fost respinse de Kiev ca un "ultimatum" teritorial care aminteşte de Adolf Hitler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor